Η χρονιά που ολοκληρώθηκε δεν ήταν εξαιρετική για τον Ολυμπιακό μόνο λόγω των τίτλων που κατέκτησε ομαδικά (Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα), ούτε και για το όμορφο μπάσκετ που έπαιξε. Η χρονιά χαρακτηρίζεται ως “απόλυτη” εξαιτίας και των ατομικών τίτλων που κατέκτησαν οι παίκτες των “ερυθρολεύκων“.

Συγκεκριμένα, ο Ντούσαν Ιβκοβιτς ανακυρήχθηκε καλύτερος προπονητής της χρονιάς, αποδεικνύοντας πως η εμπειρία στο συγκεκριμένο πόστο είναι ιδιαίτερα σημαντική. Άλλωστε και η χημεία του Σέβρου τεχνικού ταίριαξε με τους πολλούς νεαρούς του Ολυμπιακού, κάτι που φάνηκε και μέσα στο παρκέ.

Πολυτιμότερος νέος παίκτης αναδείχθηκε ο Κώστας Παπανικολάου. Ο νεαρός ουκ ολίγες φορές φέτος έδειξε δείγματα μπασκετικής ωριμότητας, ενώ ο ενθουσιασμός του και η ενέργεια του αποδείχθηκαν καταλυτικοί παράγοντες όχι μόνο στον δικό του τρόπο παιχνιδιού, αλλά και ολόκληρης της ομάδας.

Κορυφαίος αμυντικός της χρονιάς είανι ο Τζόι Ντόρσεϊ. Ο παίκτης που όταν πρωτοακούστηκε το όνομα του για τους Πειραιώτες μεσούσης της περιόδου, δεν σκόρπισε ενθουσιασμό, όμως η παρουσία του μέσα στο “ζωγραφιστό” αποτελούσε φόβητρο για κάθε επίθεση.

Ο Γιώργος Πρίντεζης ψηφίστηκε ως ο πιο βελτιωμένος παίκτης. Η Μάλαγα έδιωξε σαν αποτυχημένο τον Έλληνα φόργουορντ, όμως εκείνος έδωσε απαντήσεις σε όλους μέσα στο γήπεδο, όντας εκ των ηγετών του φετινού Ολυμπιακού.

Τα ατομικά βραβεία δεν έχουν τελειώσει για τους ‘ερυθρόλευκους” αφού κατά πάσα πιθανότητα το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του πρωταθλήματος θα πάει στον Βασίλη Σπανούλη.

Αναμφισβήτητα, καλύτερο φινάλε δεν θα μπορούσε να έχει η φετινή σεζόν για τον Ολυμπιακό