Είναι αλήθεια, πως οι Αμερικανοί που αποκτήθηκαν το προηγούμενο καλοκαίρι, δεν εντυπωσίασαν με την φανέλα του Ολυμπιακού τη σεζόν που μόλις τελείωσε, με αποτέλεσμα ένας-ένας να βλέπει την πόρτα της εξόδου. Μετά τον Όλιβερ Λαφαγιέτ, οι «ερυθρόλευκοι» δε δείχνουν προθυμία να ανανεώσουν τη συνεργασία τους ούτε με τον Τρεμέλ Ντάρντεν, με τον έμπειρο γκαρντ να λογίζεται μάλλον ως παρελθόν πλέον από τον Πειραιά.

Μπορεί ο ίδιος να είχε δηλώσει πως επιθυμεί σε κάθε περίπτωση να συνεχίσει να πορεύεται μαζί με την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, βασιζόμενος ενδεχομένως στην αισθητά βελτιωμένη απόδοσή του στους τελικούς και γενικότερα τα πολύ καλά ματς που πραγματοποίησε στα ντέρμπι «αιωνίων». Φαίνεται, όμως, πως αυτό δεν πείθει την πλευρά των Πειραιωτών, οι οποίοι στέκονται περισσότερο στη συνολική του απόδοση στην άρτι ληχθείσα αγωνιστική περίοδο, κάτι που τον φέρνει σε θέση να αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ο Ντάρντεν, είχε φέτος κατά μέσο όρο στο πρωτάθλημα Ελλάδος, 6.8 πόντους με 52% στα δίποντα και 35% στα τρίποντα, μαζί με τρία ριμπάουντ, ενώ στην Ευρωλίγκα πέτυχε 4.2 πόντους με 44.2% στα δίποντα και 26.5% στα τρίποντα, μαζεύοντας και 1.5 ριμπάουντ.