Μετά το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από τον Ολυμπιακό σχετικά με την περίπτωση του «αστέρα» της Εθνικής Εφήβων, Δημήτρη Σταμάτη, προείχε το ξεκαθάρισμα της κατάστασης αναφορικά με τον τρόπο αποδέσμευσης του παίκτη από το σύλλογο όπου ανήκει, τον Πανιώνιο.

Αυτό που ισχύει, είναι ότι ο 18χρονος «άσσος» δεσμεύεται με τους «Κυανέρυθρους» για την επόμενη τριετία, με τους όρους του συμβολαίου του, όμως, να είναι ιδιαίτεροι. Το κυρίαρχο ζήτημα είναι αν υφίσταται ρήτρα αποδέσμευσης σε αυτό. Η απάντηση στο εν λόγω ερώτημα είναι αρνητική. Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο για την φετινή σεζόν, πράγμα που σημαίνει πως, είτε οι «Ερυθρόλευκοι», είτε οποιαδήποτε άλλη ομάδα, θα αναγκαστούν να μπουν σε συζητήσεις με την Νεοσμυρνιώτικη διοίκηση (αν και όποιους ανθρώπους βρουν μπροστά τους) σχετικά με τα χρήματα που θα πρέπει να καταβάλουν για τη μετεγγραφή του.

Αν βέβαια δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο, τότε πρέπει να περιμένουν μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, όταν και προβλέπεται ένα συγκεκριμένο ποσό που θα οφείλουν να δαπανήσουν, καθώς για τότε υπάρχει buy out στη σύμβαση του παίκτη. Πιο συγκεκριμένα, το ποσό αυτό φτάνει τα 250.000 ευρώ.

Αν μη τι άλλο, ο Πανιώνιος φαίνεται πως γνώριζε πόσο μεγάλο ταλέντο αποκτούσε από τον Ευρυάλη, υπογράφοντας μαζί του μία όχι και τόσο συνηθισμένη συμφωνία.