Αναμφίβολα, η σημερινή μέρα σημαδεύει το τέλος μία εποχής στον “αιώνιο” αντίπαλο του Ολυμπιακού, τον Παναθηναϊκό. Η αποχώρηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς από την τεχνική ηγεσία των “πρασίνων” δεν αφήνει ανεπηρέαστους του Πειραιώτες. Δεν είναι και λίγο ο μεγάλος αντίπαλος εντός των συνόρων να μπαίνει σε διαδικασία αναζήτησης προπονητή.

Ομως αυτό ισχύει μέχρι σήμερα. Κι αυτό γιατί από “αύριο” ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κοιτάξει το θέμα της παραμονής του Ντούσαν Ιβκοβιτς στον πάγκο της ομάδας.

Πριν από εννέα μέρες, στη στήλη “καρφώματα” και στο κείμενο με τίτλο “οι κουμπάροι” είχαμε ρισκάρει να γράψουμε πως η παραμονή του Σέρβου τεχνικού στο λιμάνι είναι δύσκολη.

Ο “Ντούντα” είναι ο προπονητής που οδήγησε τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα και την κατάκτηση του πρωταθλήματος και φυσικά αυτό είναι το παράσημό του. Οι μεγάλες τουρκικές ομάδες που παραδοσιακά κάθε χρόνο επενδύουν πολλά χρήματα, έχουν τον Ιβκοβιτς στο στόχαστρο (και τον Ομπράντοβιτς), ειδικά μετά τις κακές πορείς στην Ευρωλίγκα, και ακόμα περισσότερο μετά την πρόσληψη του Έτορε Μεσίνα από την ΤΣΣΚΑ.

Εχουν πεισμώσει και γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο κόουτς του Ολυμπιακού δεν θα μεταφέρει μόνο την αύρα του νικητή, αλλά θα αποτελέσει και πόλο έλξης για κάποιους παίκτες…

Ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να… “κερδίσει” τον “αιώνιο” του αντίπαλο χωρίς καν να παίξει. Μπορεί δηλαδή, να κρατήσει τον Ιβκοβιτς, διατηρώντας στην ομάδα τη φιλοσοφία που την έφερε στην κορυφή, αλλά παράληλα να πετύχει και μία… επικοινωνιακή νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό.