Από την πρώτη μέρα που έγινε προπονητής του Ολυμπιακού, ο Γιώργος Μπαρτζώκας αμφισβητήθηκε. Οι περισσότεροι έλεγαν πως είναι λίγος για τους Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος, ενώ και στο ΣΕΦ υπήρχαν αρκετές φορές που οι φίλαθλοι (έστω αυτοί οι λιγοστοί που έδιναν το παρών) φώναζαν το… κλασικό: “Ξύπνα Μπαρτζώκα!“. Δείχνοντας πως δεν τον ήθελαν ποτέ στον Πειραιά.

Ο Γιώργος (Κογκαλίδης) και γενικά το basketblog.gr καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν ήταν από τους λίγους που στήριξαν τους Έλληνες προπονητές των δύο αιωνίων και όχι μόνο (και τον Μπαρτζώκα, αλλά και τον Αργύρη Πεδουλάκη στον Παναθηναϊκό). Και η δικαίωση ήρθε, όχι μόνο για το basketblog.gr, αλλά και για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους αδελφούς Αγγελόπουλους, που όταν είχαν κάνει την επιλογή τους είχαν δηλώσει στην αρχή της σεζόν πως “πήραμε αυτόν που θεωρούσαμε καλύτερο Έλληνα προπονητή αυτή τη στιγμή“.

Ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά θεωρήθηκε λίγος για τους Πρωταθλητές Ευρώπης, άκουσε πολλά κατά τη διάρκεια της σεζόν, αλλά έμεινε συγκεντρωμένος στον στόχο του και τη δουλειά του και πέρα από αυτούς που τον θεωρούσαν άσχετο, ξεφτίλισε και τρεις προπονητές που κατά πολλούς θεωρούνται από τους κορυφαίους στην Ευρώπη. Αν και δεν αγωνίστηκε στο Final-4 απέναντι στον Τσάβι Πασκουάλ, κατάφερε να εκμηδενίσει τόσο τον Ετόρε Μεσίνα (μεγάλο όνομα), όσο και τον Πάμπλο Λάσο στον μεγάλο τελικό.

Αρκετοί ήταν αυτοί που αποθέωσαν χθες μετά το τέλος της φετινής Ευρωλίγκας τον Γιώργο Μπαρτζώκα, με τον ίδιο πάντως να χαμογελάει (το αξίζει ο άνθρωπος), αλλά να κρατάει παράλληλα το κεφάλι κάτω, καθώς γνωρίζει πολύ καλά πως η σεζόν δεν έχει τελειώσει και πως υπάρχει ακόμα πολύ δουλειά. Και γενικά έτσι είναι αυτός. Ακόμα και ως Πρωταθλητής Ευρώπης (ο πρώτος Έλληνας τεχνικός), πατάει στη γη και αφήνει τη δόξα στους παίκτες και τους προέδρους λέγοντας πως “αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές“.

Εμείς από την πλευρά μας θεωρούμε πως ο Ολυμπιακός ήταν (πέρυσι) και είναι (φέτος) ομάδα του προπονητή. Και οι δηλώσεις κάποιων παικτών αυτό δείχνουν. Το είπε ξεκάθαρα και ο MVP του τελικού της Ευρωλίγκας, ο Έισι Λο, πως οι παίκτες ακολούθησαν κατά γράμμα τις εντολές του προπονητή τους. Ας ελπίσουμε (έστω και κατόπιν εορτής) πως κάποιοι θα αγαπήσουν και θα στηρίξουν περισσότερο από δω και πέρα τους Έλληνες προπονητές. Το αξίζουν άλλωστε…