Οι αριθμοί είναι ίσως ο πιο έξυπνος τρόπος για να πεις… ψέματα. Ενίοτε, δεν σημαίνουν τίποτα, αλλά μπορεί να σημαίνουν και πολλά. Καθένας τους ερμηνεύει (τους αριθμούς) όπως θέλει, οπότε δώστε τη δική σας ερμηνεία, προσπεράστε το θέμα που γράφουμε, ή σημειώστε το.

Οι αριθμοί, πάντως, δείχνουν πως ο Τζόι Ντόρσεϊ λείπει (για την ώρα) από τον Ολυμπιακό, που αίφνης βλέπει τη… ζημιά από τους αντιπάλους να αυξάνεται. Δεν είναι τυχαίο πως στα δύο πρώτα παιχνίδια, Αμερικανού παρόντος είχε 62 πόντους μέσο όρο παθητικό στο πρωτάθλημα.

Στο πρώτο χωρίς Ντόρσεϊ αγώνα (με τον Ίκαρο) η ζημιά στην άμυνα περιορίστηκε στους 53 πόντους, στην καλύτερη εμφάνιση των “ερυθρόλευκων” στο πίσω μέρος, όμως στις επόμενες δύο αναμετρήσεις το παθητικό πόντων ανέβηκε αρχικά στους 67 και χθες στους 78.

Την ίδια στιγμή στην Ευρωλίγκα τα νούμερα δείχνουν αντίστροφη τάση (εξ ου και ο πρόλογός μας), αφού χωρίς τον Ντρόσεϊ ο Ολυμπιακός είχε καλύτερη –έστω και οριακά– αμυντική συμπεριφορά.

Αναφερόμαστε μόνο στην άμυνα, γιατί στην επίθεση ουδέποτε υπήρξε σημείο αναφοράς ο Αμερικανός και γιατί είναι ένα ζητούμενο να δούμε πώς θα αντιδράσουν οι “ερυθρόλευκοι” χωρίς το… μπακότερμα.

Επίσης να σημειώσουμε πως τα παιχνίδια που έχει δώσει ο Ολυμπιακός στη μετά Ντόρσεϊ εποχή (στην Ελλάδα, ενδεχομένως και στην Ευρωλίγκα, αν κι αυτό επίσης χωρά πολύ συζήτηση) είναι μάλλον ευκολότερα εκείνων που είχε δώσει με τον Αμερικανό στο ρόστερ του.

Στο πρωτάθλημα

Αγώνας Σκορ Χρόνος συμμετοχής Ντόρσεϊ
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 89-64 12.16”
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-64 19.21”
Ίκαρος – Ολυμπιακός 53-97 DNP
Ολυμπιακός – ΚΑΟΔ 103-67 DNP
Περιστέρι – Ολυμπιακός 78-92 DNP

 

Στην Ευρωλίγκα

Αγώνας Σκορ Χρόνος συμμετοχής Ντόρσεϊ
Ολυμπιακός – Κάχα Λαμποράλ 85-81 10.39”
Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός 98-72 15.58”
Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις Κάουνας 61-79 13.34”
Ολυμπιακός – Τσεντεβίτα 79-77 DNP
Αρμάνι – Ολυμπιακός 71-84 DNP