Οι αποχωρήσεις έχουν αρχίσει για τον Ολυμπιακό, χωρίς βέβαια να είναι οριστικές. Ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους είναι από τους παίκτες που μπήκαν στο αεροπλάνο για την πατρίδα τους, αλλά αναμένεται να επιστρέψει για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο Λιθουανός έχει άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο έτσι κι αλλιώς, με τον Ολυμπιακό να κρατά το δικαίωμα ανανέωσης της συνεργασίας τους, και όπως είπε στο basketblog.gr ο ίδιος, όταν τον συναντήσαμε στον δρόμο προς το “Ελ. Βενιζέλος” (μαζί με τον εκπρόσωπό του Ισίδωρο Κούνουπα) από την ομάδα του είπαν πως θα παραμείνει.

Εγώ θέλω να μείνω στον Ολυμπιακό” ήταν τα πρώτα του λόγια και συνέχισε αναφερόμενος στη φετινή χρονιά: “Είναι μοναδικά τα συναισθήματα που ένιωσα σε αυτή την ομάδα. Ως τώρα έχω κερδίσει τρόπαια στην καριέρα μου, αλλά δεν είχα κατακτήσει την Ευρωλίγκα. Σε συνδυασμό με το πρωτάθλημα που κερδίσαμε η χρονιά έγινε εξαιρετική“.

Όσο για το αν θα επιστρέψει: “Πάω στη Λιθουανία με τη σκέψη ότι θα γυρίσω στην Ελλάδα. Πρώτο μέλημά μου είναι να ξεκουραστώ, να φορτώσω μπαταρίες. Στη συνέχεια, θα προσλάβω έναν προσωπικό γυμναστή προκειμένου να βελτιωθώ και σε φυσική κατάσταση και να δυναμώσω, αλλά και να δουλέψω στοιχεία μου που χρειάζονται βελτίωση” και πρόσθεσε: “Η επόμενη χρονιά θα είναι πιο εύκολη για μένα γιατί έχω καταλάβει τι θέλουν τόσο οι άνθρωποι του Ολυμπιακού όσο και ο προπονητής από μένα”.

Ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους ναι μεν στους τελικούς είχε ενεργό συμμετοχή, αλλά ο ίδιος θέλει να πετύχει περισσότερα πράγματα: “Ξέρω ότι μπορώ να προσφέρω κι άλλα. Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και στις ικανότητές μου. Του χρόνου θα δείξω ακόμα περισσότερα στοιχεία των δυνατοτήτων μου”.