Ο Μπριάντε Ουέμπερ αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό για να ενισχυθεί όσο τίποτα η ομάδα στις θέσεις των γκαρντ όπου… υπήρχε θέμα. Ο Αμερικανός προορίζεται για σημαντικό γρανάζι στην  ερυθρόλευκη μηχανή. Το θέμα είναι όμως, οπότε θα παίξει κι αν φυσικά θα κάνει ντεμπούτο με την ομάδα στο παιχνίδι φωτιά με τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη 13/2 στο ΟΑΚΑ στον νοκ άουτ ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου οι δυο «αιώνιοι» μονομαχούν ουσιαστικά για τον πρώτο τίτλο της σεζόν.

Τα “συν”

Ο Ντέιβιντ Μπλατ δείχνει να σκέφτεται σοβαρά να ρίξει τον παίκτη στην μετωπική με τους πράσινους. Και το σκέφτεται αυτό, διότι ο Ουέμπερ μπορεί να ήρθε στην Ελλάδα μόλις στις 8/2 και στις 9/2 να έκανε την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα, αλλά έδειξε ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση και ότι είναι ετοιμοπόλεμος. Δεν είναι τυχαίο, πάντως, αυτό, καθώς έπαιζε μέχρι και τώρα στην G-League του ΝΒΑ.

Ο Παναθηναϊκός έχει θέμα στην γραμμή των κοντών του, καθώς οι τραυματισμοί δίνουν και παίρνουν. Ο Λάνγκφορντ είναι άγνωστο αν θα παίξει στο ντέρμπι, ο Παππάς έχει χάσει την σεζόν και ο Λοτζέσκι βγήκε νοκ άουτ από προχθές, καθώς έπαθε θλάση στο ματς με την Φενέρμπαχτσε (8/2) στην Πόλη.

Από την άλλη, ο Καλάθης φαντάζει η μόνη αξιόπιστη λύση στο «1» και έτσι ο Μπλατ θέλει ένα παίκτη σαν  τον Ουέμπερ να δημιουργήσει προβλήματα στα πράσινα γκαρντ και να αλλάξει τις ισορροπίες στην μάχη των κοντών και φυσικά να μπορέσει μαζί τους συμπαίκτες του να «σκάσει» με την πίεση στην άμυνα τον αρχηγό και ηγέτη του τριφυλλιού.

Τα “πλην”

Στον αντίποδα ο Μπλατ προβληματίζεται για να ρίξει εδώ και τώρα τον Ουέμπερ στην μάχη, καθώς από την μια προέχει να μην διαταραχτεί η χημεία της ομάδας και από την άλλη ο Αμερικανός δεν έχει εγκλιματιστεί 100% και φυσικά δεν ξέρει καθόλου το ευρωπαϊκό μπάσκετ (πέρασε για πρώτη φορά τον Ατλαντικό τώρα).

Αδύναμος κρίκος ο Τίμα

Αν, πάντως, ο προπονητής του Ολυμπιακού δώσει την φανέλα της ομάδας στον Αμερικανό γκαρντ στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και ο Ουέμπερ δηλωθεί στις εγχώριες διοργανώσεις, τότε κάποιος από τους ξένους του Ολυμπιακού θα βγει από το ρόστερ για την Ελλάδα και θα παίζει μόνο στην Ευρωλίγκα. Στην περίπτωση αυτή πιο αδύναμος κρίκος φαντάζει ο Γιάνις Τίμα.