Οι εξελίξεις τρέχουν στον Ολυμπιακό λοιπόν, πολλά ακούγονται, γράφονται και λέγονται αλλά η πραγματικότητα συνήθως είναι διαφορετική. Και έτσι εμείς πάμε να προσεγγίσουμε την πραγματικότητα και σύμφωνα και με τις πληροφορίες μας. Καταρχήν το πρώτο μέλημα ήταν το ιδιοκτησιακό που με την παρέμβαση Μαρινάκη είναι ξεκάθαρα ότι οι αδελφοί Αγγελόπουλου συνεχίζουν κανονικά μόνοι τους και χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα λόγω των γενικότερων οικογενειακών οικονομικών θεμάτων που είναι στα δικαστήρια. Και μάλιστα εμφανίζονται και ορεξάτοι να κάνουν πράματα με πρώτο και καλύτερο το γηπεδικό που δείχνει να προχωρά μάλιστα.

Αγωνιστικά πλέον ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αποτελεί παρελθόν και απομένει η ανακοίνωση. Η διοίκηση του Ολυμπιακού έχει τρία ζητήματα να λύσει. Το πρώτο είναι το μπάτζετ. Τι μπάτζετ θα έχει η ομάδα την νεα σεζόν και αν θα ανέβει. Αυτό είναι κάτι που ξέρουν όμως μόνο οι ίδιοι οι πρόεδροι. Το σημαντικό θέμα είναι πέραν του προπονητή τι θα γίνει με τον Σπανούλη και τον ελληνικό κορμό. Προς το παρόν όλα δείχνουν ότι υπάρχει αμφίδρομη επιθυμία παραμονής των δύο πλευρών. Ο Σπανούλης μάλλον θα ζητήσει ένα κλειστό διετές συμβόλαιο και με αποδοχές σχεδόν 1 εκατ. ευρώ την χρονιά. Ο Ολυμπιακός δεν φέρεται να έχει θέμα σε αυτό το ποσό. Ομως είναι σημαντικό τι θα πει ο νέος προπονητής αν είναι όνομα ειδικά. Και φυσικά τι θα θέλει ο νέος προπονητής από τον αρχηγό και πόσο αυτός θα είναι σύμφωνος αν και πάντα οι πληροφορίες λένε ότι δεν έχει πρόβλημα να κατέβει ο χρόνος συμμετοχής του.

Συνεπώς κανείς ακόμα δεν ξέρει αν οι Αγγελόπουλοι θα κινηθούν ανεξάρτητα του θέματος προπονητή για να κλείσουν τον αρχηγό ή θα περιμένουν τον νέο κόουτς. Πιθανότατα επειδή κυνηγάνε ένα μεγάλο όνομα όπως Μπλατ ή Μεσίνα μάλλον θα περιμένουν τον νέο κόουτς και μετά θα μιλήσουν με τον Σπανούλη. Είναι όμως βέβαιο ότι θέλουν να κλείσουν τεχνικό μέσα στο επόμενο 10ημερο. Ενα άλλο μεγάλο ζήτημα είναι ο περίφημος ελληνικός κορμός που φέτος αμφισβητήθηκε μάλιστα από τον κόσμο. Και εδώ το θέμα έχει να κάνει και με τον προπονητή και με το μπάτζετ. Καθότι αν ανανεώσει ο Σπανούλης και με μικρότερες αποδοχές,ο Ελληνικός κορμός θα κοστίσει αν μείνουν όλοι στα 6 με 6,5 εκατ.ευρώ. Συνεπώς θα χρειαστεί αύξηση του μπάτζετ ειδικά αν έρθουν καλύτεροι ξένοι. Και εδώ έχουμε τα συμβόλαια Παπανικολάου και Παπαπέτρου που έληξαν τα συμβόλαιά τους.

Το μεγάλο θέμα προφανώς είναι του προπονητή και μετά θα αποφασιστεί μαζί του το ζήτημα Σπανούλη και μπάτζετ και Ελλήνων. Πάντως αν δεν έρθει μεγάλο όνομα προπονητή μπορεί να αποφασίσουν μόνοι οι πρόεδροι για το νέο πλάνο. Στο θέμα προπονητή ακούγονται όλα τα ονόματα. Αυτό του Σάρας που είναι απίθανο έχοντας ηγεμονικές προτάσεις από Βαρκελωνη, Μόσχα ακόμα και Τελ Αβίβ. Και δεν έχει και ιδιαίτερη αγάπη για τον Ολυμπιακό… Στην σφαίρα της φαντασίας ανήκει αυτό το σενάριο με τον Λιθουανό.

Για Μπλατ και Μεσίνα υπάρχει ενδιαφέρον. Ο πρώτος φέρεται να έρχεται και με  800.000 με 1.000.000 για τον ίδιο και δεν έχει πρόβλημα με το τρέχων μπάτζετ. Ο ίδιος όμως φέρεται να περιμένει κάτι από ΝΒΑ που δείχνει απίθανο πάντως και έτσι μάλλον θα περιμένει την ΤΣΣΚΑ που είχε ασχοληθεί και παλιότερα μαζί του και έχει άριστες σχέσεις με την Ρωσία. Σαφώς θα περιμένει τις εξελίξεις εκεί ή αν πάει εκεί ο Σάρας να πάει αυτός Μπαρτσελόνα. Ειδάλλως θα κοιτάξει τον Πειραιά ζεστά καθώς του αρέσει η Ελλάδα.

Ο Μεσίνα έχει μείνει χρόνια εκτός Ευρώπης και δεν έχει πρόβλημα να έρθει στην Ελλάδα. Αλλά με τι ποσά για μπάτζετ καθώς θέλει πάνω από 12 με 14 εκατ. για το αγωνιστικό. Και ο ίδιος επίσης είναι κοντά στο 1 εκατ. Το καλό για τον Ολυμπιακό είναι ότι δεν φαίνεται να έχει μεγάλες προτάσεις αν και περιμένει και αυτός την Μπαρτσελόνα αλλά χωρίς να παίζει πολύ. Πιο προσιτή η περιπτωσή του σαφώς, αλλά πρέπει ν΄ ανέβει πολύ το μπάτζετ.

Ειδάλλως ο Ολυμπιακός θα κοιτάξει περιπτώσεις όπως Τρινκέρι, Περάσοβιτς, Πλάθα κτλ που είναι σε χαμηλά κασέ.