Η απουσία του Γιώργου Πρίντεζη από τον κρισιμότατο αγώνα απέναντι στη Σιένα είναι σημαντική για τον Ολυμπιακό, κάτι που τόνισαν τόσο ο Γιώργος Μπαρτζώκας, όσο και ο Ντορόν Πέρκινς κατά την αναχώρηση της ομάδας για την Τοσκάνη. Όντως, έχουν δίκιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η ομάδα του Πειραιά δεν έχει το πάνω χέρι στη… μάχη της “φροντ λάιν” απέναντι στον ιταλικό σύλλογο.

Ο υπαρχηγός των Πρωταθλητών Ευρώπης είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στη… μηχανή του Ολυμπιακού, ωστόσο αυτό είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα του Πειραιά σε αντίθεση με τη Σιένα. Ο Λούκα Μπάνκι αντιμετωπίζει και αυτός τα δικά του προβλήματα με τους ψηλούς της ομάδας του, καθώς οι Μπέντζαμιν Εζέ και Τόμας Ρες δεν βρίσκονται στο 100% ενόψει του αγώνα με την ελληνική ομάδα

Μάλιστα όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας, οι δύο παίκτες είναι αμφίβολοι, αλλά ακόμα και να αγωνιστούν, δεν θα είναι στο ίδιο επίπεδο που θα είναι οι Κάιλ Χάινς, Τζος Πάουελ (ο οποίος έχει ανέβει), Γκιόργκι Σερμαντίνι, Πέρο Άντιτς και Δημήτρης Μαυροειδής.

Για τους Ιταλούς οι… ετοιμοπόλεμοι είναι οι Σανικίτζε, Όρτνερ, Λεχτάλερ και Κανγκούρ, με τον τελευταίο μάλιστα να αποτελεί την πιο αξιόπιστη λύση. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, κανείς από τους προαναφερθέντες δεν είναι φόβητρο για την ομάδα που κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης και αν το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα θέλει να έχει μία καλύτερη τύχη στην επόμενη φάση του θεσμού, τότε θα πρέπει να κατακτήσει τη δεύτερη θέση.

Σίγουρα, η… μάχη των ριμπάουντ, αλλά και του σκοραρίσματος κάτω από τα καλάθια θα παίξει σημαντικό ρόλο και οι “ερυθρόλευκοι” ψηλοί, καλούνται να δείξουν για ποιο λόγο έχουν υπογράψει συμβόλαιο με τους Πρωταθλητές Ευρώπης.

Είναι δεδομένο πως οι ψηλοί του Ολυμπιακού, μπορούν να πάρουν το πάνω χέρι (αν αναλογιστούμε την πορεία του κάθε παίκτη και το τι έχει κάνει στην καριέρα του) και να καλύψουν το κενό του Γιώργου Πρίντεζη, αλλά το θέμα είναι όλα αυτά να τα δούμε και στο παρκέ, καθώς η θεωρεία δεν παίζει μπάσκετ