Η χρονιά που μας πέρασε για τον Ολυμπιακό είχε «πικρή» γεύση στο τέλος λόγω της μη κατάκτησης κάποιου τίτλου, όμως η συνολική πορεία παίρνει θετικό βαθμό λόγω της παρουσίας σε έναν ακόμα τελικό final four

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού με το που ολοκληρώθηκαν οι χαμένοι τελικοί με τον Παναθηναϊκό είχαν δύο «καυτά» ζητήματα μπροστά τους. Τα συμβόλαια που έληγαν των Γιώργου Πρίντεζη και Βαγγέλη Μάντζαρη. Ο πρώτος ανανέωσε μέσα σε λίγα λεπτά την συνεργασία του με την ομάδα της καρδιάς του όπου θα κλείσει και την καριέρα του, ενώ ο δεύτερος έκλεισε τελικά τα αυτιά του στις… σειρήνες από τους «πράσινους» και το εξωτερικό και θα παραμείνει στο λιμάνι για ακόμα 3 χρόνια. 

Πλέον οι φιναλίστ της φετινής Ευρωλίγκας έπρεπε να προχωρήσουν τον μεταγραφικό σχεδιασμό τους και σε αυτό τον τομέα κινήθηκαν πολύ γρήγορα και ανακοίνωσαν τρεις μεταγραφές. Πρώτος από όλους αποκτήθηκε ο Γιάνις Στρέλνιεκς ο οποίος θα πάρει τον ρόλο του Έρικ Γκριν στο ρόστερ και θα μοιραστεί την θέση «2» μαζί με τον αρχηγό Βασίλη Σπανούλη. Μετά ακολούθησε ο Γιώργος Μπόγρης ο οποίος θα είναι ο τρίτος σέντερ στο rotation πίσω από Μιλουτίνοφ και Μπιρτς και θα ενισχύσει και τον ελληνικό κορμό της ομάδας. Και ο τελευταίος μέχρι στιγμής που έχει έρθει στον Πειραιά, είναι ο Κιμ Τιλί της Μπασκόνια που θα μοιραστεί μαζί με Πρίντεζη και Αγραβάνη την θέση του power forawrd, ενώ θα πάρει και σε κάποια ματς λεπτά στην θέση «5».

Όπως καταλαβαίνει κανείς οι θέσεις των ψηλών στον Ολυμπιακό έχουν κλείσει με την θέση του power forward να καλύπτεται από Πρίντεζη, Αγραβάνη και Τιλί και η θέση του center από Μπιρτς, Μπόγρη και μόνο αν οι Σαν Αντόνιο Σπερς κρατήσουν στο ρόστερ τους τον Νίκολα Μιλουτίνοφ θα υπάρξει μεταγραφή για 7-footer πεντάρι για να συμπληρωθεί η 6αδα. Πάντως δεν αποκλείεται ναι αποκτηθεί και ένας νεαρός ταλαντούχους ψηλός σε συμπληρωματικό ρόλο.

Η περιφέρεια είναι εκείνη που «καίει» τον σχεδιασμό του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Καθώς εκτός από τον Μάντζαρη στον άσσο είναι απαραίτητο να αποκτηθεί ένας παίκτης που θα έχει τα χαρακτηριστικά του Ντάνιελ Χάκετ που αποχώρησε και οδεύει προς… Μπάμπεργκ συν ότι πρέπει να είναι καλύτερος σουτέρ. Όπως φαίνεται εκεί ο Ολυμπιακός θα κινηθεί σε υψηλά επίπεδα σε θέμα συμβολαίου με παίκτες που εξετάζονται να είναι οι ΜακΚόλουμ και Γκρέιντζερ οι οποίοι είναι στην λίστα.

Στην θέση του shooting guard εκτός από τον Βασίλη Σπανούλη και τον Γιάνις Στρέλνιεκς θα αποκτηθεί ένας ακόμα παίκτης ο οποίος θα αγωνίζεται και στην θέση «3» μαζί με τους Παπανικολάου-Παπαπέτρου και θα έχει ως μεγάλο προσόν το περιφερειακό σουτ. Ενώ την νέα σεζόν θα αυξηθούν οι αρμοδιότητες του Τολιόπουλου, ενώ χρόνο σε εύκολα ματς της Stoiximan.gr Basket League ενδέχεται να πάρει και ο νεαρός Νίκος Αρσενόπουλος.

Το καλοκαίρι στην περιφερειακή γραμμή του Ολυμπιακού αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον ειδικά τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενώ δεν αποκλείεται ένας από τους δύο γκαρντ που θα απασχολήσουν έντονα να είναι από το Summer League όπου εκεί θα βρεθεί ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και ο Χρήστος Σταυρόπουλος.