Οι 7 συνεχόμενες ήττες είναι πάρα πολλές για ένα σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός, που καλείται σήμερα να σπάσει αυτό το τόσο αρνητικό σερί επικρατώντας επί του Ερυθρού Αστέρα στο ΣΕΦ (21:00, Novasports 2).

Οι Πειραιώτες, που για ακόμα ένα παιχνίδι θα στερηθούν την παρουσία των Κώστα Παπανικολάου (χάνει τη σεζόν) και Hassan Martin (χρειάζεται ακόμα ένα μήνα αποθεραπείας), είναι το φαβορί της αναμέτρησης, παρά την κάμψη του τελευταίου μήνα, καθώς και ο Ερυθρός Αστέρας δε βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση.

Πιο συγκεκριμένα, οι Σέρβοι μετρούν 5 συναπτές ήττες στην EuroLeague, με τη συνολική διαφορά να αγγίζει το -36 (-7.2 ανά αγώνα), ενώ γενικότερα βρίσκονται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας (17η), ξεπερνώντας μονάχα την τραγική από κάθε άποψη Khimki Moscow, έχοντας πετύχει μόλις 7 νίκες σε 27 αναμετρήσεις.

Από μεριάς τους, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να μπουν ξανά στο -δύσβατο πια- μονοπάτι της διεκδίκησης των playoffs, κάτι που μοιάζει ακατόρθωτο την παρούσα χρονική στιγμή, αφού με 7 ματς για το φινάλε της κανονικής διάρκειας, απέχουν 5 νίκες από την 7η και 8η θέση (Fenerbahce και Zenit St. Petersburg).

Ιστορικά στοιχεία

 

O Oλυμπιακός έχει να κερδίσει στο ΣΕΦ από την αναμέτρηση της 8ης ημέρας του Ιανουαρίου, όταν είχε επικρατήσει επί της Bayern Munchen με 84-82, και έκτοτε μετράει 4 σερί ήττες από ASVEL Villeurbanne, Barcelona, Παναθηναϊκό και CSKA Moscow.

Aπό την αντίπερα όχθη, πανομοιότυπη εικόνα και για τον Ερυθρό Αστέρα στα εκτός έδρας παιχνίδια του, αφού στα 6 πιο πρόσφατά του ματς μετράει μόλις 1 νίκη, όταν είχε επικρατήσει στη Μαδρίτη επί της τοπικής Real με 79-77.

Συνολικά, σε 3 μεταξύ τους αναμετρήσεις στον Πειραιά, ο Ολυμπιακός μετράει ισάριθμες νίκες, ενώ γενικότερα, σε 8 παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας, μετράει 6 νίκες (75% επιτυχία).

Στατιστική απεικόνιση

 

Πόντοι: 78– 73.5
Ριμπάουντ: 28– 27.5
Ασίστ: 17– 14
Κλεψίματα: 7– 7
Τάπες: 3– 2
Λάθη: 14– 12
Εντός πεδιάς: 47%– 44%
Τρίποντο: 35%– 36%
Βολές: 77%– 82%