Ο Ολυμπιακός εκτός από πρωτοκλασάτους παίκτες, επενδύει και σε νεαρούς και ταλαντούχους Έλληνες παίκτες, κοιτάζοντας με μεγάλη προσοχή την επόμενη του ημέρα. Έτσι, μετά την απόκτηση του Βασίλη Τολιόπουλου οι Πρωταθλητές Ελλάδας είναι πολλά κοντά στο να προσθέσουν στο ρόστερ τους τον Γιώργο Τσαλμπούρη (2.16).

O 19χρονος Θεσσαλονικιός σέντερ τον τελευταία χρόνο βρέθηκε στο πανεπιστήμιο του Iowa στο NCAA και στην πρώτη του σεζόν ως freshman είχε συμμετοχή σε 8 παιχνίδια με 1,4 πόντους κατά μέσο όρο, δείχνοντας το πλούσιο ταλέντο του, το οποίο δεν δείχνει να έχει ταβάνι, καθώς ο Τσαλμπούρης είναι «μακρύς» με τρομερές δυνατότητες, και έχει όλα τα εχέγγυα να αφήσει εποχή στο Ελληνικό μπάσκετ, και να γίνει η μετέπειτα «κολόνα» της Εθνικής Ανδρών.

Είναι διεθνής με όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες, ενώ φέτος συμμετείχε τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19 στο Ηράκλειο της Κρήτης (3.7 πόντους και 2 ριμπάουντ) και σε αυτό της Εθνικής Νέων Ανδρών στην Ιταλία (2.5 πόντους και 1.4 ριμπάουντ). Η διοίκηση του Ολυμπιακού βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία μαζί του, έχοντας το «πράσινο» φως από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, και αναμένεται να πάρει την θέση στο ρόστερ του Βασίλη Καββαδά, ο οποίος θα δοθεί δανεικός ώστε να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Φαβορί παραμένει ο Άρης, αλλά στο παιχνίδι έχει μπει και ο ΠΑΟΚ για την απόκτηση του.