Την ώρα που στον Ολυμπιακό σκέφτονται το πώς θα ανταποκριθούν στο εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα που έχουν τις επόμενες μέρες σε Ελλάδα και Ευρώπη, έρχεται ακόμη ένας… πονοκέφαλος να προστεθεί για τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Μάλιστα, αυτός ο “πονοκέφαλος” έχει ονοματεπώνυμο: Τζος Πάουελ!

Ο Αμερικανός αντιμετωπίζει προβλήματα με τα γόνατά του και στους Πρωταθλητές Ευρώπης σκέφτονται ήδη το ενδεχόμενο της αντικατάστασής του. Αυτό δεν σημαίνει πως ο Πάουελ είναι… τελειωμένος, αν και ο ίδιος είχε δηλώσει πριν την πρωτοχρονιά πως ήθελε ως δώρο από τον Άι Βασίλη δύο καινούρια γόνατα.

Ο παίκτης θα εξεταστεί εξονυχιστικά από τους ιατρούς της ομάδας του Πειραιά για να διαπιστωθεί η κατάστασή του και στη συνέχεια θα παρθούν αποφάσεις σχετικά με το μέλλον του. Εξάλλου, οι “ερυθρόλευκοι” δεν δείχνουν να βιάζονται ιδιαίτερα. Ο λόγος; Αν αντικαταστήσουν τον Πάουελ τώρα, δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον νέο τους παίκτη που θα αποκτήσουν στη θέση του, στο πρώτο μισό του ΤΟΠ 16 της Ευρωλίγκας.

Αυτό σημαίνει πως ο Ολυμπιακός δεν θα έχει στη διάθεσή του τον βασικό του σέντερ στους αγώνες με Μακάμπι (εκτός), Φενέρμπαχτσε (εντός) και Χίμκι (εκτός). Αγώνες που θα κρίνουν πολλά για το μέλλον των Πρωταθλητών Ευρώπης στη διοργάνωση. Σε περίπτωση που μείνει βέβαια ο Πάουελ, τότε ο Μπαρτζώκας θα ελπίζει πως θα τον έχει σε κάποιους ή κάποιον από αυτούς τους αγώνες. Άρα στην ομάδα του Πειραιά βρίσκονται σε ένα μεγάλο δίλλημα.

Προς το παρόν, όπως όλα δείχνουν, οι “ερυθρόλευκοι” θα περιμένουν την εξέλιξη της κατάστασης του Πάουελ και στη συνέχεια ενδεχομένως να ασχοληθούν με περιπτώσεις όπως αυτή του Ποπς Μενσά – Μπονσού που έχει ακουστεί. Εξάλλου το σημαντικότερο για τον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή, είναι να πάρει τις νίκες που πρέπει, για να συνεχίσει στον θεσμό της Ευρωλίγκας.