Η εποχή Ντέιβιντ Μπλατ έχει ξεκινήσει για τα καλά στον Ολυμπιακό (κι ας μην έχει βγει ακόμα η ανακοίνωση) και ήδη ο 59χρονος προπονητής έχει αρχίσει να κινείται δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι, έχοντας εν λευκώ την ελευθερία από τους αδερφούς Αγγελόπουλους να κινηθεί όπως ακριβώς θέλει, βάσει βέβαια του μπάτζετ που του έχουν δώσει.

Ο έμπειρος τεχνικός ξέρει όσο λίγοι την αγορά και θα επικεντρωθεί σε πρώτη φάση στην Ευρώπη, έχοντας σε άμεση προτεραιότητα την περίπτωση του Τζέιμς Νάναλι. Ο 28άχρονος σούτινγκ γκαρντ, που παίζει με την ίδια άνεση και σμολ φόργουορντ, προορίζεται για διάδοχος του Χόλις Τόμπσον, ο οποίος… πέρασε και δεν ακούμπησε, αποτελώντας μια πρωτοκλασάτη επιλογή. Οι ενδιαφερόμενοι σίγουρα είναι πολλοί. Η Φενέρμπαχτσε επίσης είναι ευχαριστημένη από την παρουσία του και δεν θα τον αφήσει εύκολα, όμως ο Ολυμπιακός τον προορίζει για ηγετικό ρόλο και η παρουσία του Μπλατ στον πάγκο αποτελεί πόλο έλξης για τον χαρισματικό σουτέρ.

Tη σεζόν που μας πέρασε, ο Αμερικανός αγωνίστηκε σε 29 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, παίζοντας κατά μέσο 21 λεπτά ανά παιχνίδι και μέτρησε 9,3 πόντους, 2,1 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ, με εντυπωσιακά ποσοστά ευστοχίας: 89.7% στις ελεύθερες, 52.7% στα δίποντα, 55,4% στα τρίποντα. Πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά και οι “ερυθρόλευκοι” κινούνται ήδη σοβαρά για να τον αποκτήσουν, κάνοντας την πρώτη κρούση στην πλευρά του.