Έχουμε γράψει αρκετές φορές πως το φετινό καλοκαίρι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για τη διοίκηση του Ολυμπιακού, καθώς οι μετοχές των παικτών έχουν ανέβει κατακόρυφα και δεν είναι λίγες οι ομάδες που “γλυκοκοιτάζουν” αρκετούς από τους Πρωταθλητές Ευρώπης (καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού). Το νέο σίριαλ έχει ονοματεπώνυμο: Κώστας Παπανικολάου!

Τον διεθνή φόργουορντ πέρα από κάποιες ομάδες του ΝΒΑ, τον θέλει και η Μπαρτσελόνα η οποία φέρεται αποφασισμένη να τον αποκτήσει. Μάλιστα η ισπανική ομάδα έχει προσφέρει στον Ολυμπιακό 1,5 εκ. ευρώ, προκειμένου να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις με τον παίκτη και να τον αποκτήσει (αν συμφωνήσουν). Αυτό βέβαια μόνο εύκολο δεν είναι!

Ο λόγος; Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κάνει επέκταση συμβολαίου στον παίκτη, αλλά οι απαιτήσεις του είναι πολύ υψηλές. Αυτό δεν σημαίνει πως ο Παπανικολάου φεύγει από την ομάδα του Πειραιά. Οι απαιτήσεις του δεν θα είναι χαμηλότερες σε ενδεχόμενο συζήτησής του με την Μπαρτσελόνα που δεν δείχνει να είναι έτοιμη να δώσει του κόσμου τα λεφτά.

Ο “Παπ” έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με τους Πρωταθλητές Ευρώπης και αν δεν τα βρει με την Μπαρτσελόνα (αν ο Ολυμπιακός συμφωνήσει στο 1,5 εκ ευρώ φυσικά) το πιθανότερο είναι να μείνει κάτοικος Πειραιά. Δεν πρέπει να αποκλείουμε και το ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παπανικολάου και οι δύο πλευρές να τα βρουν τελικά.

Στο “κόλπο” της απόκτησής του βέβαια, φαίνεται να θέλει να μπει και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που προσπαθεί να δημιουργήσει ένα δυναμικό σύνολο ενόψει της νέας σεζόν. Η ομάδα της Ρωσίας μπορεί να προσφέρει πολλά χρήματα στον παίκτη, αλλά θα πρέπει να τα βρει και με τον Ολυμπιακό αν θέλει να τον αποκτήσει από τώρα.

Με λίγα λόγια, στην υπόθεση του Κώστα Παπανικολάου, όλα είναι ανοιχτά ακόμα και τις επόμενες μέρες (αν όχι ώρες) αναμένεται να ξεκαθαρίσουν όλα. Γι’ αυτό και δεν προχωράει και ο σχεδιασμός της επόμενης χρονιάς, καθώς σε περίπτωση αποχώρησης του Έλληνα διεθνή, αλλάζουν και τα σχέδια του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο “Παπ” όμως δεν έχει φύγει ακόμα…