Η σημερινή «αποχή» του Ολυμπιακού από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην 1η αγωνιστική των πλέι οφ της Α1, δεν είναι απόλυτα το «τέλος εποχής» για τους ερυθρόλευκους και δεν είναι και οριστικό 100% ότι η ομάδα θα πέσει στην Α2. Το θέμα δεν είναι τόσο απλό και ένα είναι σίγουρο. Το οριστικό «τέλος»  θα γραφτεί στις δικαστικές αίθουσες (ΑΣΕΑΔ).

Η πρώτη πράξη θα παιχτεί, βέβαια σήμερα, στο γραφείο Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ. Το μονομελές δικαιοδοτικό όργανο της Λίγκας θα παραλάβει το φύλλο αγώνα από το σημερινό ντέρμπι που δεν έγινε ποτέ.

Ο Ολυμπιακός δεν πήγε στο ΟΑΚΑ, οι διαιτητές Αναστόπουλος, Μάνος, Διαμαντής έκλεισαν το φύλλο αγώνα εις βάρος των ερυθρολεύκων (λόγω μη προσέλευσης), ο Ολυμπιακός μηδενίστηκε και έχασε το ματς με 20-0.

Υποβιβασμός

Από τον ΕΣΑΚΕ έχει τονιστεί ότι ο κανονισμός του πρωταθλήματος είναι ξεκάθαρος. Οποιος έχει κάνει αποχή σε ένα ματς (ο Ολυμπιακός δεν είχε κατέβει και στο «αιώνιο» ντέρμπι του 2ου γύρου στο ΣΕΦ) και δεν κατέβει και στα πλέι οφ πέφτει στην Α2. Ο Αθλητικός Δικαστής θα λάβει φυσικά υπόψιν του τους νόμους και θα «υποβιβάσει» τον Ολυμπιακό.

Η αυλαία στο όλο θέμα, όμως, δεν θα πέσει εκεί. Θα πέσει στο ΑΣΕΑΔ. Ηδη στο Ανώτατο Συμβούλιο ξεκίνησε από σήμερα η εκδίκαση της προσφυγής του Ολυμπιακού κατά της ΚΕΔ με αφορμή τον ορισμό-κλήρωση των διαιτητών της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου (οι ερυθρόλευκοι λένε ότι η Επιτροπή συνεδρίασε μόνο με δυο μέλη κάτι που είναι παράνομο, άρα η 26η Αγωνιστική δεν ισχύει).

Μάλιστα ο Ολυμπιακός έδωσε στην δημοσιότητα το πρακτικό της συνεδρίασης στο οποίο φαίνεται ότι υπάρχουν οι υπογραφές μόνο των Κώστα Κορομηλά και Κυριάκου Ταβουλαρέα και όχι του προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας, Στέλιου Συμεωνίδη.

Η ΚΕΔ, βέβαια, φαίνεται να προσκόμισε άλλο έγγραφο, όπου υπάρχει και η υπογραφή του Συμεωνίδη.

Ανατροπή αν δικαιωθεί

Αν το ΑΣΕΑΔ δικαιώσει τον Ολυμπιακό η 26η Αγωνιστική δεν θα ισχύει, άρα ανατρέπονται όλα.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν καταθέσει και δεύτερη προσφυγή κατά του ΕΣΑΚΕ και του Ευάγγελου Γαλατσόπουλου, επειδή επικύρωσαν την βαθμολογία, παρά το ότι δεν είχε εκδικαστεί η προσφυγή του Ολυμπιακού κατά της ΚΕΔ και όρισαν και το πρόγραμμα των πλέι οφ. Απόφαση για την πρώτη προσφυγή θα βγει πιθανότατα τον Ιούνιο (κάποια σενάρια μιλάνε για τις 13/5). Το πότε θα εκδικαστεί η δεύτερη προσφυγή και πότε θα βγει απόφαση, κανείς δεν ξέρει.

Το θέμα είναι όμως, ότι το όλο ζήτημα του υποβιβασμού του Ολυμπιακού θα κριθεί οριστικά από το ΑΣΕΑΔ.