Τον ρόλο του «ψυχρού εκτελεστή» στο τέλος ο Γιώργος Πρίντεζης δεν τον έπαιξε για πρώτη φορά  στο αποψινό (10/12) παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Crvena Zvezda, όπου βρήκε στόχο στα 3΄΄ έκανε το 81-79 και έδωσε το μεγάλο «διπλό» στους «ερυθρόλευκους».Τον ρόλο τον ξέρει καλά. Τον έχει ξαναπαίξει κι άλλες φορές και η αλήθεια είναι ότι υπήρχε μπασκετικό Οσκαρ για τους… από μηχανής θεούς θα το διεκδικούσε επάξια.

Στο ματς με τον Crvena Zvezda, ο Πρίντεζης πήγε προς τα μέσα, έβαλε το καλάθι στα 3΄΄ και έκανε το 79-81 και κέρδισε και φάουλ από τον Loyd. Ο «Πρι» έχασε βέβαια, επίτηδες την βολή για να μην μείνει χρόνος να κάνουν επίθεση οι γηπεδούχοι και ο Ολυμπιακός πήρε το «διπλό». Και έτσι έγινε…

Το «πεταχτάρι» που έδωσε την κούπα της Euroleague στον Ολυμπιακό

Το πιο μεγάλο buzzer beater του Πρίντεζη είναι σίγουρα εκείνο στον τελικό του φάιναλ φορ της Euroleague το 2012 στην Πόλη.

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει μια μυθική ανατροπή έχει γυρίσει το ματς με την CSKA και η αγωνία έχει φτάσει στα ύψη.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Σπανούλης μπαίνει προς το καλάθι της CSKA, δίνει την μπάλα αριστερά στο πλάι στον «Πρι», ο οποίος κάνει το μυθικό πεταχτάρι του, στέλνει την μπάλα να αναπαυτεί στο διχτάκι και στέλνει τον Ολυμπιακό στα ουράνια, καθώς του δίνει τη νίκη με 62-61 και το τρόπαιο!

 Είχε σκοτώσει την Barcelona με τρίποντο το 2015

Στις 23 Απριλίου του 2015 ο Ολυμπιακός παίζει με την Barcelona στο ΣΕΦ στα πλέι οφ και θέλει τη νίκη, για να πάρει την πρόκριση στο φάιναλ φορ. Το ματς είναι θρίλερ.

Στο τελευταίο δευτερόλεπτο ο Σλούκας δίνει την μπάλα στον Πρίντεζη, ο οποίος σηκώνεται από τα 6.75μ. ρίχνει την ρουκέτα, βρίσκει στόχο, διαμορφώνει το 71-68 για τον Ολυμπιακό και στέλνει την ομάδα στο φάιναλ φορ.

Είχε «ξανασκοτώσει» στο τέλος τον Crvena Zvezda και το 2017

 Ο Πρίντεζης είχε «ξανασκοτώσει» τον Crvena Zvezda και το 2017 (τότε στην Kombank Arena και όχι στο Aleksandar Nikolic Hall όπως σήμερα).

Στις 22/3/2017 οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου υποδέχονταν το Ολυμπιακό στην 27η Αγωνιστική της Euroleague. Το ματς ήταν θρίλερ και πήγε στην παράταση (κ.α. 58-58).

Στα 3,2’’ πριν το τέλος της παράτασης ο Πρίντεζης πήρε την μπάλα έκανε ένα «πεταχτάρι» αριστερά από το πλάι κοντά στο καλάθι, βρήκε στόχο, έκανε το 64-66 και χάρισε το διπλό στον Ολυμπιακό.

Όταν είχε προκαλέσει «ανακοπή» στον Παναθηναϊκό

Στις 18/11/2016 ο Πρίντεζης είχε «καθαρίσει» τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και είχε δώσει τη νίκη στον Ολυμπιακό με 79-77 σε ματς για την Euroleague.

Tο ματς ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς. Στα 3΄΄ πριν το τέλος. Ο Σπανούλης βρήκε τον Πρίντεζη, κάτω από το καλάθι. Ο «Πρι» έβαλε το καλάθι, έκανε το 77-78 και κέρδισε και φάουλ. Πάντως, αντί να χάσει την βολή για να κυλήσει ο χρόνος… έκανε λάθος και την έβαλε (77-79). Ο Παναθηναϊκός, πάντως, δεν έβαλε το τελευταίο σουτ και ο Ολυμπιακός άλωσε το ΟΑΚΑ.

 

ΤΟ ΠΕΤΑΧΤΑΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ CRVENA ZVEZDA

 

 

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ  ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ «ΚΑΘΑΡΙΣΕ» ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

 

 

Η ΤΡΙΠΟΝΤΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ BARCELONA

 

 

ΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟΝ CRVENA ZVEZDA