Πολλές φορές όσοι είμαστε εκτός παρκέ, γηπέδου και αποδυτηρίων δεν είμαστε σε θέση να καταλάβουμε αυτά που γίνονται ή αυτά που δε γίνονται από τους παίκτες και τους άμεσους γενικότερα πρωταγωνιστές ενός αγώνα.
Ωστόσο, οι ίδιοι οι αθλητές, ακόμα και αν έχουν περάσει πολλά χρόνια από την καριέρα του ενός σε σχέση με την καριέρα του άλλου, έχουν αυτή τη μοναδική ικανότητα να αντιλαμβάνονται πλήρως τι συμβαίνει με έναν συνάδελφό τους.

19 Μαίου 2022.
Ο Ολυμπιακός μόλις έχει αντικρίσει τον Vasilije Micic να ευστοχεί σε ένα τεράστιο τρίποντο και να κόβει μονομιάς τις όποιες ελπίδες και όνειρα του αναλογούσαν για την κατάκτηση της φετινής EuroLeague.

Μετά το πέρας της αναμέτρησης, ο Γιώργος Πρίντεζης, η σπουδαία αυτή προσωπικότητα των «ερυθρόλευκων», γνωρίζοντας πολύ καλά βαθιά μέσα του πως αυτό το ματς ήταν η τελευταία του εμφάνιση ως παίκτης σε ένα Final Four είναι έντονα συγκινημένος ενόσω κατευθύνεται για την τυπική συνέντευξη που προτάσσει η EuroLeague.
Για καλή του τύχη όμως, εκεί τον περιμένει ο Joe Arlauckas, που πολύ πριν την καριέρα του ως podcuster και παραγωγός για την EuroLeague είχε μια έντονη και λαμπρή καριέρα σε μερικές από τις πιο σπουδαίες ομάδες της Ευρώπης αλλά και της Ελλάδας, όπου έκλεισε την καριέρα του στις απαρχές της νέας χιλιετίας με τα χρώματα των ΑΕΚ και Άρη.

Ο Arlauckas προφανώς μπορούσε να αντιληφθεί τι ακριβώς περνούσε από το μυαλό του «Πρι», και αντί να του κάνει ακόμα μια κλασική ερώτηση και συνέντευξη για το τι έγινε στον αγώνα ή για το πού κρίθηκε, αφήνει τον Έλληνα θρύλο να κοιτάξει το κοινό και να του μιλήσει αντικρίζοντάς το για μια ακόμα φορά.

 

 

Αυτό το «ύστατε χαίρε» στο μπάσκετ ο Πρίντεζης θα το έλεγε εν τέλει μερικές εβδομάδες μετά, όταν μετά και την «σκούπα» στους τελικούς της Basket League κόντρα στον Παναθηναϊκό θα ανακοίνωνε την επίσημη αποχώρησή του από την ενεργό δράση.
Ωστόσο, όσο και αν φαντάζει οξύμωρο, ο άσος του Ολυμπιακού θα δώσει για άλλη μια φορά το «παρών» στα παρκέ της Ελλάδας, στο επερχόμενο Stoiximan AegeanBall Festival που προσυπογράφει ο ίδιος μαζί με έμπειρες και ικανές από τέτοιες γιορτές εταιρείες στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Σύρο, στις 6-10 Ιουλίου.

Αν και το αντίο ειπώθηκε και πίσω δε γυρίζει, στη Σύρο κοινό, παίκτες και φίλοι του μπάσκετ θα έχουν την ευκαιρία να δουν για άλλη μια φορά -όχι τελευταία φυσικά- να δουν τον σπουδαίο Γιώργο Πρίντεζη να πατάει παρκέ και με το δικό του, μοναδικό και επαναστατικό, στυλ να το φωτίζει με το μπασκετικό του φωτοστέφανο όσο λίγοι ακόμα διαχρονικά στον ελληνικό χώρο.

Κλείστε τη θέση σας για το Stoiximan AegeanBall Festival ΕΔΩ.