Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Βασίλης Σπανούλης μίλησε για τη σημασία του Διηπειρωτικού Κυπέλλου ως θεσμού, εξήγησε τους λόγους, για τους οποίους ήταν σύντομη η θητεία του στο ΝΒΑ και δήλωσε πως θέλει να κατακτήσει και αυτό το τρόπαιο, όχι όμως… λόγω Παναθηναϊκού.
 
Ο ηγέτης των Ερυθρόλευκων ξεκίνησε την τοποθέτησή τους ως εξής:
 
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που εκπροσωπούμε την Ελλάδα και την Ευρώπη στην αναβίωση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου. Η φιλοξενία κι η διοργάνωση αυτές τις δύο ημέρες είναι πάρα πολύ καλή κι ευχαριστούμε γι’ αυτό. Για εμάς είναι δύο επίσημα ματς πολύ γρήγορα στη χρονιά κι ακόμη είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας. 
 
Είναι, όμως, ένας επίσημος θεσμός και θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι για να δώσουμε δύο παιχνίδια. Συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους που ξανάφεραν αυτόν τον θεσμό στο προσκήνιο. Είναι πολύ σημαντικό κι εύχομαι ο κόσμος να ευχαριστηθεί δύο πολύ καλά παιχνίδια υψηλής ποιότητας».
 
– για τη σύντομη θητεία του στο ΝΒΑ και την μετέπειτα πορεία της καριέρας του: «Είχα την ευκαιρία να παίξω απ’ το ΝΒΑ. Δυστυχώς για εμένα βρέθηκα τη λάθος στιγμή και τη λάθος ώρα, αλλά στη ζωή, είτε με καλό είτε με άσχημο τρόπο, έχεις την ευκαιρία να κερδίσεις εμπειρίες. Τώρα είμαι ευτυχισμένος που παίζω στον Ολυμπιακό. Τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει εντυπωσιακά πράγματα που θα μείνουν στην ιστορία της ομάδας κι επίσης είμαι χαρούμενος που εκπροσωπώ κάθε καλοκαίρι την Εθνική Ομάδα. Η ομάδα, όπως είπα και πριν, δεν είναι στο 100%. Συνέχεια μπαίνουν παίκτες στις προπονήσεις και χαλάει κάπως η χημεία. Είχαμε κι αρκετούς τραυματισμούς, αλλά αυτή είναι η ζωή μας. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε έτοιμοι λίγο πιο γρήγορα».
 
– για το πώς προσδιορίζει τη φράση «εντυπωσιακά πράγματα»: «Εννοώ ότι πήραμε δύο συνεχόμενες Ευρωλίγκες. Αυτό δεν συμβαίνει συχνά. Είναι κάτι που συμβαίνει σπάνια. Αυτές τις Ευρωλίγκες τις πήραμε πεντακάθαρα και πιστεύω τις αξίζαμε».
 
– για τους λόγους που τον έκαναν να επιστρέψει τόσο γρήγορα στην Ευρώπης: «Πήγα με άλλα όνειρα στο ΝΒΑ. Αλλιώς τα περίμενα και τα βρήκα διαφορετικά. Έτσι όπως έχει δείξει η πορεία μου,  ίσως μου ταιριάζει καλύτερα το ευρωπαϊκό μπάσκετ».
 
– για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είναι η τελευταία ομάδα που κατέκτησε το Διηπειρωτικό το 1996: «Το Διηπειρωτικό Κύπελλο έχει μεγάλη σημασία ως θεσμός, όχι τόσο μεγάλη σημασία επειδή το πήρε ο Παναθηναϊκός. Όπως είπα και πριν, είναι τεράστια τιμή που βρισκόμαστε εδώ ως η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης και με τη συμμετοχή μας δεν εκπροσωπούμε μόνο την Ελλάδα, αλλά την Ευρωλίγκα, ολόκληρη την Ευρώπη. Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός και οι φίλαθλοί του με υποδέχθηκαν φανταστικά κι αυτή τη στιγμή είμαι ευτυχισμένος που αποτελώ μέλος αυτού του οργανισμού».