Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο του Απόλλωνα Πατρών και πλέον, προετοιμάζεται για τους αγώνες με αντίπαλο το Ρέθυμνο. Παιχνίδια που αναμένεται να είναι το ίδιο δύσκολα, αν όχι περισσότερο από αυτά με αντίπαλο το συγκρότημα του Νίκου Βετούλα και το ζητούμενο πλέον είναι οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να δείξουν πως αρχίζουν να συγκεντρώνονται ενόψει των τελικών.

Ο Έλληνας τεχνικός της ομάδας του Πειραιά περιμένει από τους παίκτες του να ξεχάσουν εντελώς την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και να μπουν για τα καλά σε ρυθμούς πλέι οφ, καθώς στους αγώνες με την ομάδα της Πάτρας μόνο συγκεντρωμένοι δεν έδειχναν. Το Ρέθυμνο έχει δείξει μέχρι στιγμής πως μόνο εύκολος αντίπαλος δεν είναι, παρά το γεγονός πως η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι μεγάλη. Οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός πως αγωνίζονται τους δύο πρώτους αγώνες στο ΣΕΦ και να βρουν ρυθμό.

Ο ρυθμός εξάλλου είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τους Πρωταθλητές Ευρώπης που αν βρουν τον καλό τους εαυτό δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα τόσο με αντίπαλο τον ΑΓΟΡ, όσο και στους τελικούς κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο τραυματισμός του Δημήτρη Κτσίβελη δεν είναι θετική εξέλιξη, αλλά ο νεαρός γκαρντ αναμένεται να είναι έτοιμος στον δεύτερο αγώνα της σειράς με την ομάδα της Κρήτης, την Παρασκευή. Το θετικό για τον Γιώργο Μπαρτζώκα είναι πως έχει πλέον στη διάθεσή του και τον Γκιόργκι Σερμαντίνι, ο οποίος είναι σε ετοιμότητα… μάχης.

Το πιο σημαντικό όμως τη δεδομένη χρονική περίοδο για τον Ολυμπιακό είναι η συγκέντρωση, καθώς μέσα από αυτή μπορεί να βελτιώσει την εικόνα του και να δούμε πάλι τον Ολυμπιακό του Λονδίνου. Τώρα αρχίζουν τα σημαντικά στα πλέι οφ, στην ομάδα του Πειραιά το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό και όλοι περιμένουν να δουν πολύ πιο βελτιωμένους τους Πρωταθλητές Ευρώπης…