Η διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω του All Star Game ΟΠΑΠ 2013 δίνει την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να συγκεντρωθεί στις υποχρεώσεις του στην Ευρωλίγκα, σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο. Η ομάδα του Πειραιά θα αντιμετωπίσει τις δύο επόμενες αγωνιστικές τις δύο ομάδες του ομίλου που βρίσκονται πιο πάνω στον βαθμολογικό πίνακα από αυτήν.

Αρχικά, το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα υποδεχτεί στο κλειστό του ΣΕΦ την Μπαρτσελόνα. Οι “ερυθρόλευκοι” βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και θέλουν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα, προκειμένου να νικήσουν τη πρώτη της βαθμολογίας και αν πάρουν και τη διαφορά του πρώτου αγώνα (είχε χάσει με 76-68), να τους προσθέσουν άγχος ενόψει της συνέχειας και της διεκδίκησης της πρώτης θέσης. Εξάλλου, μέχρι το τέλος του ΤΟΠ 16 η Μπαρτσελόνα θα έχει ακόμη ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στη Σιένα στην Ιταλία.

Κάτι που ισχύει βέβαια και για τον Ολυμπιακό. Μετά τον αγώνα με τους “Μπλαουγκράνα”, οι Πρωταθλητές Ευρώπης θα ταξιδέψουν στην Ιταλία, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ομάδα της Τοσκάνης. Η ομάδα του Πειραιά, αν κάνει το “δύο στα δύο” ανεβαίνει στη δεύτερη θέση και πιέζει την Μπαρτσελόνα για την πρώτη και αυτός είναι και ο στόχος. Πρώτα όμως είναι ο αγώνας με αντίπαλο την ισπανική ομάδα την Πέμπτη στο κλειστό του ΣΕΦ και οι ιθύνοντες του συλλόγου περιμένουν τη δυναμική παρουσία του κόσμου, προκειμένου να δώσει ώθηση στους παίκτες.