Το Περιστέρι θα αγωνιστεί απέναντι στον Ολυμπιακό την δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος, με τους Πειραιώτες να υποδέχονται το πολύ ισχυρό την φετινή σεζόν ΓΣΠ. Παρά το γεγονός ότι οι “Πρίγκιπες της Δυτικής όχθης” αναμένονται πολύ ποιοτικοί την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης, επομένως το ενδιαφέρον δεν είναι τόσο πολύ αγωνιστικό.

Στο επίκεντρο όμως της εν λόγω αναμέτρησης θα είναι ο Βασίλης Σπανούλης που έπειτα από 11χρονια παρουσίας (2010-21) στους νταμπλούχους Ελλάδος θα επιστρέψει ως αντίπαλος στο ΣΕΦ. Ο “Kill Bill” μετά από τρία πρωταθλήματα, δύο Ευρωλίγκες, ένα Κύπελλο και ένα Διηπειρωτικό με τους Πειραιώτες θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό ύστερα από τους τελικούς του πρωταθλήματος του 2010 όταν και φορούσε την φανέλα του Παναθηναϊκού.

Έτσι ο 40χρονος τεχνικός αναμένεται να γνωρίσει την αποθέωση από τους φίλους των “ερυθρολεύκων” που θα δώσουν το παρών στην εν λόγω αναμέτρηση. Τέλος η τελευταία του εμφάνιση στο ΣΕΦ αλλά και γενικότερα ως παίκτης ήταν στις 9 Απριλίου του 2021 όταν κι ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 82-75 επί της Khimki για την τελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκας την σεζόν 2020-21, με τους αγώνες τότε να διεξάγονται κεκλεισμένων τν θυρών ελέω κορωνοϊού.