Ο Ergin Ataman ήταν απογοητευμένος μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό, ωστόσο τόνισε ότι η ομάδα του έχει την ικανότητα να παίξει καλό μπάσκετ, ενώ ανέφερε ότι οι “πράσινοι” ήταν εξαιρετικοί μέχρι την τρίτη περίοδο κόντρα μάλιστα σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Τέλος επεσήμανε ότι οι “ερυθρόλευκοι” έπαιξαν δυναμικά στον Σλούκα, ενώ ολοκλήρωσε την συνέντευξή του, λέγοντας ότι ο Guy δεν έπαιξε πολύ, διότι δεν ήταν καλός στην άμυνα στον Canaan απέναντι στο Super Cup.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην Συνέντευξη Τύπου:

Για το ματς: «Αν με ρωτήσετε για το πως νιώθω αυτή την στιγμή θα καταλάβετε αν βάλετε τον εαυτό σας στην θέση μου. Χάσαμε το πρώτο ντέρμπι της σεζόν και μάλιστα στην παράταση. Σίγουρα αυτό προκάλεσε μια εξτρά κούραση στους παίκτες. Στα θετικά του αγώνα είναι ότι η ομάδα που έχουμε χτίσει έδειξε την ικανότητα να παίξει μπάσκετ, ειδικά μέχρι την τρίτη περίοδο παίξαμε εξαιρετικά, απέναντι σε μια ομάδα που είναι πολύ έμπειρη μια είναι μια από τις καλύτερες της Ευρωλίγκα. Στο τέταρτο δεκάλεπτο βελτίωσαν την επίθεση τους και εμείς δεν μπορέσαμε να αντισταθμίσουμε αυτόν τον παράγοντα, κάναμε πολλά λάθη, θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι νωρίτερα.  Σιγουρά ο Ολυμπιακός είναι πιο φρέσκος και πιο έμπειρος κατάφερε να βάλει πολλά τριποντά στο πικ-εν-ρολ και να επιστρέψει στο παιχνίδι. Εμείς στην παράταση δεν ανταποκριθήκαμε όπως έπρεπε, υπάρχει πολύ πίεση στους παίκτες, πρώτη φορά παίζουν σε τέτοια ατμόσφαιρα και υπήρχε αρκετή νευρικότητα στο τέλος».

Για την άμυνα πάνω στον Κώστα Σλούκα: «Το είδαμε και στο Σούπερ Καπ. Υπάρχει μια δυναμική άμυνα πάνω στον Σλούκα από τους αντιπάλους, είναι από τους παίκτες κλειδιά της ομάδας, σιγουρά τους αρέσει να δημιουργεί τις φάσεις της ομάδας μας. Υπάρχουν πολλά συναισθήματα γύρω από αυτό το παιχνίδι από την πλευρά του Κώστα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ήθελε να κερδίσει απλά υπήρχε κούραση στα τελευταία λεπτά».

Για τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός βγάζει πολλή ενέργεια, παλεύει μέχρι την τελευταία κατοχή. Υπάρχει και η κακή τύχη, κάποια πράγματα συμβαίνουν στο μπάσκετ. Όταν δεν έχεις πίεση στο αμυντικό ριμπάουντ… Αυτό που έγινε με τον Λεσόρ συμβαίνει μία φορά στις 100. Βελτιώσαμε την επιθετικότητά μας, προσπαθήσαμε, αλλά κουραστήκαμε ενώ ο Ολυμπιακός ήταν φρέσκος στην τέταρτη περίοδο. Στη θέση του Γκάι έχουμε τρεις έμπειρους παίκτες, τον Βιλντόσα, τον Σλούκα και τον Γκραντ. Δεν δώσαμε πολύ χρόνο στον Γκάι γιατί δεν έδειξε καλή εικόνα αμυντικά απέναντι στον Κάναν στο Super Cup. Γι’ αυτό δεν έπαιξε πολύ απόψε».