Ολόκληρη αναδρομή στο πέρασμά του από το ελληνικό μπάσκετ έκανε ο David Blatt το βράδυ της Δευτέρας (26/4), όντας προσκεκλημένος της εβδομαδιαίας εκπομπής “Τζάμπολ” της ΕΡΤ.

Ο Αμερικανοϊσραηλινός πρώην προπονητής των “ερυθρόλευκων” μίλησε μεταξύ άλλων για το ελληνικό μπάσκετ, τον Ολυμπιακό, τον Άρη, τη θητεία του στους Cavaliers, τον LeBron James και τη ζωή του.

Συν τοις άλλοις, αναφέρθηκε και στην περίφημη αποχώρηση του Ολυμπιακού από τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό πριν από δύο χρόνια.

Αναλυτικά ο David Blatt μίλησε:

Για την υγεία του: «Πιθανώς να δείχνω καλύτερα από αυτό που αισθάνομαι. Η υγεία μου είναι σταθερή, με κάποια μικρά προβλήματα που εμφανίζονται από μέρα σε μέρα. Έχω τη ρουτίνα μου, τη διατροφή μου και γενικά προσπαθώ να το αντιμετωπίζω. Δεν το βάζω κάτω, είμαι θετικός τύπος».

Για την προπονητική: «Μου λείπει η δράση. Βλέπω όλα τα παιχνίδια της EuroLeague. Εύχομαι στο άμεσο μέλλον να εμπλακώ ξανά με κάποιο τρόπο στο μπάσκετ. Αυτό που μου λείπει είναι να μοιράζομαι εμπειρίες. Δεν μπορώ να το κάνω από τους πάγκους, ωστόσο προσπαθώ να επικοινωνώ».

Για την απόφαση του Ολυμπιακού να φύγουν στο ημίχρονο του ημιτελικού με τον Παναθηναϊκό: «Δε μου άρεσε καθόλου αυτή η απόφαση, ήμουν αντίθετος. Όμως γνωρίζω τους λόγους που πάρθηκε αυτή η απόφαση και θέλω να ξεκαθαρίσω ότι είχα και έχω άριστες σχέσεις με τους ανθρώπους της ομάδας. Πέρασα υπέροχα εκεί και είμαι ευγνώμων για τον τρόπο που μου συμπεριφέρθηκαν σε αυτόν το σπουδαίο σύλλογο. Αυτή η συγκεκριμένη απόφαση δεν μου άρεσε αλλά δεν υπήρχαν πολλά που μπορούσα να κάνω, χωρίς αυτό να αλλάζει τον μεγάλο σεβασμό και την αγάπη που έχω για πολλούς ανθρώπους στον Ολυμπιακό».

Για το αν θα πρέπει να συνεχίσει το μπάσκετ ο Σπανούλης: «Δεν θα ήθελα να εμπλακώ στο θέμα του Βασίλη Σπανούλη. Είναι μία απόφαση καθαρά δική του, αλλά και της ομάδας. Έχουν πορευτεί μαζί για πολλά χρονιά και γνωρίζουν το τι έχει συνεισφέρει ο ένας στον άλλον».

Για τη θητεία του στον Άρη: «Ο Άρης θα είναι για πάντα στην καρδιά μου. ΓΈμεινα για λίγους μήνες στη Θεσσαλονίκη και την ομάδα, ωστόσο πέρασα υπέροχα και έχω μόνο καλές αναμνήσεις».

Για τον γιo του, Tamir Blatt: «Ξέρω ότι σε 2-3 χρόνια θα παίζει σε επίπεδο EuroLeague. Πιστεύω ειλικρινά ότι είναι έτοιμος και ικανός για το υψηλότερο επίπεδο. Έχει δουλέψει πολύ σκληρά για να προετοιμαστεί. Είναι μέλος ενός εξαιρετικού οργανισμού στην Ιερουσαλήμ τα τρία τελευταία χρόνια. Είναι εξαιρετικός και με την Εθνική τα τελευταία δύο χρόνια. Ο κόσμος το βλέπει και το αναγνωρίζει αυτό. Είμαι χαρούμενος και ενθουσιασμένος για εκείνον. Αυτό που έχει να κάνει είναι να τελειώσει τη σεζόν με την ομάδα του και μετά να πάει στο επόμενη βήμα της καριέρας του».

Για τον Oded Kattash: «Είναι εξαιρετική περίπτωση. Έχει τον δικό του δρόμο να χτίζει τις ομάδες. Τον γνωρίζω από μικρό, τον είχα και παίκτη, ενώ αυτός έχει κοουτσάρει στην Εθνική τον γιο μου. Μόνο τα καλύτερα έχω να πω για τον Oded».

Για τον LeBron James και το πέρασμά του από τους Cavaliers: «Πόσοι είχαν την ευκαιρία να προπονήσουν τον κορυφαίο παίκτη στον κόσμο; Ήταν απίστευτο το συναίσθημα. Είμαι σίγουρα πιο πλούσιος μετά από αυτό. Προσπαθώ να μην κοιτάζω πίσω, χωρίς καμία μετάνοια».