Τα λάθη του Ολυμπιακού αλλά και η κακή του αμυντική λειτουργία αποτέλεσαν τους κύριους λόγους για τους οποίους, δεν κατάφερε να αποδράσει από το Βελιγράδι και ηττήθηκε από τον αδιάφορο πλην όμως αξιόμαχο Crvena Zvezda (87-79). Με αυτόν τον τρόπο οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στο 16-17 και έχουν πιθανότητες να κλείσουν την σεζόν στην απόλυτη ισορροπία, την στιγμή που οι Πειραιώτες υποχώρησαν στο 23-10 και θα χρειαστούν μία νίκη με την Baskonia την τελευταία αγωνιστική, για να κλειδώσουν την πρωτιά στην κανονική διάρκεια. Για τους νικητές την διαφορά έκανε ο Campazzo με 20 πόντους, οκτώ ασίστ και πέντε κλεψίματα, ενώ τον συνεπικούρησε ο Holland με άλλους 17. Από την άλλη πλευρά ξεχώρισαν οι Βεζένκοβ (16 πόντοι, οκτώ ριμπάουντ), Walkup (15 πόντοι, πέντε ασίστ) και Σλούκας (13 πόντοι).

Oι φιλοξενούμενοι χτυπούσαν αρκετά κοντά στο καλάθι και σε συνδυασμό με την υποδειγματική κυκλοφορία της μπάλας πήραν πλεονέκτημα τεσσάρων πόντων (3-7), το οποίο διεύρυναν στην συνέχεια με εύστοχο περιφερειακό σουτ του Walkup (8-15). Το σκηνικό παρέμενε ίδιο και στην συνέχεια, αφού οι Πειραιώτες συνέχισαν να είναι το ίδιο αποτελεσματικοί στην περίμετρο και γενικότερα στην επιθετική τους λειτουργία (13-20). Μάλιστα με ένα άμεσο 0-5, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πήρε για πρώτη φορά διψήφιο πλεονέκτημα (15-25), ωστόσο οι γηπεδούχοι έκλεισαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρώτο δεκάλεπτο και με ένα δικό τους 7-0 πλησίασαν στους τέσσερις πόντους (26-30).

Οι “ερυθρόλευκοι” του Πειραιά σταμάτησαν να είναι το ίδιο αποτελεσματικοί έξω από την γραμμή των 6,75μ, με συνέπεια να δουν τους Σέρβους να γίνονται όλο και πιο απειλητικοί (30-32). Ο Mitrovic διαχειρίστηκε σωστά τις περισσότερες κατοχές που πήρε στο χαμηλό ποστ και έτσι έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα του να φέρει το ματς εκ νέου σε απόσταση αναπνοής (38-39), ενώ με καλάθι του Ilic οι πρωταθλητές της VTB League προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο σκορ (41-39). Ο Ολυμπιακός δήλωσε για πρώτη φορά παρών στο δεύτερο δεκάλεπτο και με ένα τρίποντο του Walkup ανέκτησε τα ηνία του παιχνιδιού (43-44), ενώ οδηγήθηκε στην ανάπαυλα με “βραχεία κεφαλή” έπειτα από πολύ δύσκολο καλάθι του McKissic.

νταμπλούχοι Ελλάδος εμφάνισαν ξανά τις παθογένειες του πρώτου μέρους και με εντυπωσιακό κάρφωμα του Martin βρέθηκαν να χάνουν με τέσσερις πόντους (51-47), την ώρα που ο καυτός σήμερα Campazzo έστειλε την ομάδα του στο +7 (54-47). Η ελληνική ομάδα εμφάνισε μία άνευ προηγουμένου δυσλειτουργία, αφού σε οκτώ λεπτά είχε πετύχει μόλις πέντε πόντους, αλλά με οδηγό την πιο σκληρή του άμυνα έμενε ζωντανός στην διεκδίκηση της νίκης (56-52). Βέβαια ένα μικρό ξέσπασμα του Crvena Zvezda ήταν ικανό να του δώσει αέρα εννιά πόντων (63-54), αλλά οι Πειραιώτες συμμάζεψαν κάπως την κατάσταση.

O Oλυμπιακός έπιασε επιδόσεις πρώτης περιόδου από μακριά και πλησίασε στους τέσσερις (68-64), ωστόσο ο Holland ευστόχησε σε δύο σερί τρίποντα και κρατούσε στον αφρό την ομάδα του (71-64). Ο Αμερικανός άσος των Σέρβων ήταν ο x-factor για την ομάδα του και με επτά διαδοχικούς πόντους διαμόρφωσε το 80-71, με τον Σλούκα να δίνει σφυγμό στον Ολυμπιακό (80-74). Για άλλη μία φορά μέσα στην βραδιά ο Campazzo πλήγωσε ανεπανόρθωτα τους “νταμπλούχους Ελλάδος” και έδωσε διαφορά εννιά πόντων (83-74) στον Crvena Zvezda, ενώ ο Petrusev έκανε το 87-79 στα 90” πριν την ολοκλήρωση του ματς και έδωσε οριστικά το ροζ φύλλο αγώνα στους γηπεδούχους.

Τα δεκάλεπτα: 26-30, 45-47, 65-59, 87-79

Δείτε τα στατιστικά εδώ