Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει το διπλό του Ολυμπιακού στο Μόναχο και πάει πιο μακρυά

Ο Ολυμπιακός κέρδισε στο Μόναχο την Μπάγερν και θα πει κανείς σιγά μωρέ. Δεν είναι έτσι όμως.Ήταν ένα πονηρό παιχνίδι για τους “ερυθρόλευκους” που μπορεί να σε βάλει σε μπελάδες. Καθώς οι ήττες από Μονακό και βασικά Βαλένθια στο ΣΕΦ,έφεραν ένα πισωγύρισμα. Και υπήρχε ένα πρέπει και έγινε αυτό που έπρεπε για την Ελληνική ομάδα που χαροποίησε και τους πολλούς Έλληνες που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει αήττητος εκτός έδρας αλλά το κλειδί στην πορεία του από πέρσι και εδώ φαίνεται και η δουλειά του Μπαρτζώκα(που ξεπέρασε και αυτός τα δικά του …φαντάσματα στις μίνι κρισεις),είναι η σταθερότητα στην χρονιά. Ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει 1-2 κακά παιχνίδια,αλλά δεν έρχεται η κατηφόρα όπως συνέβαινε άλλες χρονιές ή συμβαίνει στις περισσότερες ομάδες.

Ο Μπαρτζώκας έχει περάσει το μήνυμα που πρέπει στην ομάδα του. Οτι κάθε ματς είναι άλλο ματς και στο τέλος γίνεται ταμείο. Και χάσει κερδίσει πάει στο επόμενο χωρίς να μένει στο χτες. Αυτό είναι πολυ σημαντικό και δύσκολο και το έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός που δεν χαλάει την ψυχολογία του στην στραβή αλλά δεν …τρελαίνεται κιόλας στην καλή!

Αγωνιστικά στο Μόναχο κλειδί ήταν η συγκέντρωση και η κυκλοφορία της μπάλας καθώς η Μπάγερν πιέζει πολύ την μπάλα. Ο Ολυμπιακός μπήκε απόλυτα συγκεντρωμένος και με εξαιρετική άμυνα πρωτίστως πήγε στο +16 (11-27)στο δεκάλεπτο και έδειξε να καθαρίζει. Με τους γερμανούς να έχουν 1/6δ και 5 λάθη στην 1η περίοδο. Όμως η Μπάγερν είναι δουλεμένη ομάδα με εξαιρετικό προπονητή(Τρινκερι)και μαχητική και σε φόρμα αν και τελευταία καθώς είχε κερδίσει την Εφές στο Μόναχο και στο Βερολίνο την Άλμπα στα δύο προηγούμενα.

Συνεπώς ήταν βέβαιο ότι θα έμπαινε κάπως στο παιχνίδι και το έκανε με τα επιθετικά ριμπάουντς(7 στο ημίχρονο) και τα 5τρ. Κάπως έτσι μείωσε 34-40ημ με τον Ολυμπιακό να έχει μόλις 4λ αλλά και το χαμηλό 4/14τρ. Με τους ψηλούς του μετά το 38-42 πήρε πάλι διαφορές ασφαλείας(13). Αλλά η 4η περίοδοςήταν κακή. Εμεινε στους 2π για 6′(!) και η Μπάγερν δεν το γύρισε επειδή ο Ολυμπιακός τουλάχιστον έπαιζε άμυνα.

Το έκανε ντερμπάκι όμως στο 65-69 που καθάρισε πάλι ο Βεζένκοφ με δύο φάσεις. Ο Ολυμπιακός πέτυχε τον στόχο του αλλά φάνηκε πάλι η έλλειψη Ντόρσεϊ καθώς για ένα ακόμα ματς κόλλησε στην 4η περίοδο και είναι θέμα. Η Μπάγερν είχε 10τρ και 12 επιθετικά ριμπ. Ο Ολυμπιακός λίγα λάθη(10),9 επιθετικά και 7/23τρ.

Τρομερός ο Βεζένκοφ,εξαιρετικός ο Φαλ(8/10δ),καλόςΣλούκας αν και άστοχος(3/13σ). Ο Κάνααν ξεκίνησε με 5π αλλά μετά τίποτα. Άστοχος ο Λαρεντζάκης(0/4σ),κλασικός Γουόκαπ, πάλεψε ο Παπανικολάου. Δεν έκαναν κάτι Πίτερς,Μπολομπόι,Μπλακ,Μακίσικ.