Ολα δείχνουν ότι ο Ντέιβιντ Μπλατ θα ρίξει στα βαθιά τον Μπριάντε Ουέμπερ και θα τον βάλει να κάνει ντεμπούτο στο αυριανό (13/2) ματς – φωτιά με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για τους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας. Σήμερα κυκλοφόρησαν σενάρια που ανέφεραν ότι η αλλαγή έγινε ήδη και ο νέος ξένος της ομάδας «δηλώθηκε» στο ελληνικό ρόστερ, παίρνοντας την θέση του Αξέλ Τουπάν. Τελικά ο Ολυμπιακός δεν δήλωσε σήμερα τον Ουέμπερ. Αυτό αναμένεται να γίνει όπως όλα δείχνουν σήμερα. Οι ερυθρόλευκοι έχουν δικαίωμα να κάνουν αλλαγή στο ρόστερ μέχρι και πριν το ματς με τον Παναθηναϊκό και φαίνεται ότι θα το κάνουν αυτό σήμερα.

Ο Αμερικανός έδειξε στις προπονήσεις ότι είναι σε εξαιρετική αγωνιστική και φυσική κατάσταση (δεν είναι τυχαίο αυτό, αφού αγωνιζόταν μέχρι την τελευταία ώρα στην Αναπτυξιακή Λίγκα του ΝΒΑ), ενώ από την πρώτη του κι όλας προπόνηση (9/2) οι ερυθρόλευκοι του έκαναν εντατικά φροντιστήρια για να εγκλιματιστεί σε χρόνο μηδέν στην ομάδα και να αρχίσει να μαθαίνει τα plays.

Οσον αφορά τώρα το ποιος θα βγει από το ρόστερ των ξένων για τις εγχώριες διοργανώσεις για να πάρει την θέση του ο Ουέμπερ, τα δεδομένα δείχνουν να αλλάζουν. Αρχικά ως αδύναμος κρίκος φαινόταν ο Τίμα. Φαίνεται όμως, πως ο Μπλατ θέλει να έχει ένα ακόμα 3άρι, ενώ θέλει το καλό μακρινό σουτ που έχει ο Λετονός. Ετσι ο Τίμα δείχνει ότι θα την «γλιτώσει» και φαίνεται πως ο Τουπάν θα είναι αυτός που θα αντικατασταθεί, καθώς με τον Ουέμπερ γεμίζουν οι θέσεις των γκαρντ, άρα ο Γάλλος μένει πιο πίσω, ενώ στο «3» τον πρώτο λόγο θα έχουν οι Παπανικολάου και Τίμα. Μέσα σε όλα, ο Τουπάν δεν είναι σε… καλό φεγγάρι τον τελευταίο καιρό.