Η απόφαση του Σάσα Βεζένκοβ να κάνει το μεγάλο βήμα για το ΝΒΑ έχει βάλει τον Ολυμπιακό σε διαδικασία να ψάξει έντονα την αγορά για PF. Οι Πειραιώτες έκαναν αρχικά την κίνησή τους για τον Nikola Mirotic, που μοιάζει αρκετά σε χαρακτηριστικά με τον Βούλγαρο φόργουορντ, ωστόσο μετά το ναυάγιο της υπόθεσης οι νταμπλούχοι Ελλάδος έχουν στραφεί σε άλλες λύσεις.

Συγκεκριμένα η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θέλει να εντάξει στο δυναμικό της τον 34χρονο PF Luke Sikma, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Alba Berlin έπειτα από πολλά χρόνια παρουσίας στους Γερμανούς. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι οι “ερυθρόλευκοι” έχουν ήδη καταθέσει πρόταση στον παίκτη, με τις δύο πλευρές να βρίσκονται σε συζητήσεις, προκειμένου να καταλήξουν άμεσα σε συμφωνία. O Sikma ήταν αποδεδειγμένα εκ των κορυφαίων παικτών των Βερολινέζων στην Euroleague, ενώ πάντα ξεχώριζε για το υψηλό iq και την μεγάλη έφεση στην δημιουργία.

Την χρονιά που μας πέρασε μέτρησε 7,6 πόντους, 4,8 ασίστ και 5,3 ριμπάουντ ανά βραδιά και σε περίπτωση απόκτησής τους θα κάνει δίδυμο με τον Alec Peters στην θέση “4”, την στιγμή που εξετάζεται να αποκτηθεί και ένα αθλητικό 4-5 για να προδώσει αυτό το σημαντικό χαρακτηριστικό που δεν υπάρχει σε μεγάλο βαθμό στην frontilne των Πειραιωτών. Φυσικά οι νταμπλούχοι Ελλάδος αναζητούν έναν “μπόμπερ” στο “2” για να αντικατασταθεί ο Κώστας Σλούκας, ενώ οι εξελίξεις για την υπόθεση Sikma να αναμένεται να είναι άμεσες.