Στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός κράτησε τη Λαμποράλ Κούτσα κάτω από τους μέσους όρους της, στάθηκε ο Βαγγέλης Μάντζαρης στις δηλώσεις που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση μετά την επικράτηση των “ερυθρολεύκων” στη Βιτόρια με 82-76 στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του Top-16 της Euroleague.

Ο διεθνής γκαρντ τόνισε πως η άμυνα δίνει τα πρωταθλήματα και τις ευρωπαϊκές διακρίσεις σε μια ομάδα, επισημαίνοντας πως οι “ερυθρόλευκοι” πρέπει να συνεχίσουν πάνω σε αυτές τις βάσεις, ενώ αναφορικά με το ενδιαφέρον από ομάδες του ΝΒΑ, επεσήμανε πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι ο Ολυμπιακός.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση:

“Χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο. Είμαστε ευχαριστημένοι, καταφέραμε να νικήσουμε σε μια δύσκολη έδρα. Είχαμε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτό ήταν το “κλειδί” για τη νίκη. Σημείο αναφοράς είναι η άμυνά μας. Ρίξαμε την Λαμποράλ από τους μέσους όρους της. Τα νέα παιδιά έχουν έρθει για να βοηθήσουν. Θέλουν τον χρόνο τους. Έχουν τη διάθεση να “δέσουν” με την υπόλοιπη ομάδα. Η επίθεση είναι θέαμα. Η άμυνα όμως δίνει πρωταθλήματα και ευρωπαϊκά. Ας μείνουμε στην άμυνα”.

Για την προσωπική του απόδοση και το ενδιαφέρον από ομάδες του ΝΒΑ, αλλά και αναφορικά με την συνέχεια του Ολυμπιακού: “Το έχω ακούσει αλλά δεν ασχολούμαι με αυτά. Με νοιάζει μόνο η ομάδα μου. Με νοιάζει μόνο να κερδίζει η ομάδα. Εννοείται μέχρι το Βερολίνο, αλλά αυτό είναι μακριά. Μετά το Ρέθυμνο παίζουμε με την Μπάμπεργκ του Ζήση. Ο Νίκος είναι έμπειρος και ξέρει τι πρέπει να κάνει. Θέλουμε να φτάσουμε σε άλλη μια νίκη”.