To θέμα που απασχολούσε πιο πολύ από όλα την επικαιρότητα του Ολυμπιακού το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως θα έχει θετική κατάληξη, διότι ο Sasha Vezenkov θα μείνει στους Πειραιώτες για τουλάχιστον μία σεζόν ακόμη. Συγκεκριμένα οι Kings αποφάσισαν να μην κινηθούν για τον 27χρονο άσο, οπότε η οριστικοποίηση της παραμονής του Vezenkov θα λάβει χώρα πριν από την καταληκτική ημερομηνία της 20ης Ιουλίου.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναμφισβήτητα θα είναι ικανοποιημένος από αυτήν την εξέλιξη, αφού θα διατηρήσει στο ρόστερ του τον περυσινό του MVP και έναν καλαθοσφαιριστή που λογίζεται ως “Έλληνας” στις εγχώριες διοργανώσεις. Έτσι οι νταμπλούχοι Ελλάδος θα κινηθούν για ακόμη έναν – δύο παίκτες, με στόχο να γεμίσουν περαιτέρω το ρόστερ τους και να επαναλάβουν μία πορεία ανάλογη της περυσινής.

Τέλος οι “Βασιλιάδες” αποφάσισαν να δώσουν το συμβόλαιο του μέλους της καλύτερης πεντάδας της Euroleague στην αποκάλυψη της φετινής σεζόν Chima Moneke. O Nιγηριανός άσος ήταν από τους κύριους λόγους που η Manresa έφτασε ως τον τελικό του BCL, με συνέπεια ο ίδιος ο παίκτης να έχει θέσει ως προτεραιότητα την εύρεση ομάδας στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Ο στόχος του επετεύχθη, καθότι οι  Kings του έδωσαν την ευκαιρία να αποδείξει το επίπεδο των ικανοτήτων και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.