Ο Ολυμπιακός αύριο αντιμετωπίζει την Olimpia Milano στις 21:00 και θέλει να κλείσει με νίκη τον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκα απέναντι σε ένα ισχυρό σύνολο. Ο προπονητής των Λομβαρδών Ettore Messina στις δηλώσεις του πριν την δύσκολη αυτή αναμέτρηση αποθέωσε τους Πειραιώτες λέγοντας ότι είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης που παίζει εξαιρετική άμυνα. Τέλος αναγνώρισε ότι οι Ιταλοί βρίσκονται σε καλό momentum, ωστόσο θα χρειαστεί παραπάνω προσπάθεια για να καταφέρουν να φύγουν νικητές από το ΣΕΦ. Στο ίδιο μήκος κύματος στάθηκε και ο άλλοτε παίκτης των Πειραιωτών Kyle Hines που αναγνωρίζουν ότι οι νταμπλούχοι Ελλάδος παίζουν εξαιρετικά ειδικά εντός έδρας και κυκλοφορούν την πολύ καλά την μπάλα, επομένως θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να καταφέρει η Olimpia να συνεχίσει το θετικό της momentum.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Messina:

«Προερχόμαστε από μία σειρά καλών αναμετρήσεων, αλλά θα χρειαστεί παραπάνω προσπάθεια για να ανεβάσουμε το επίπεδό μας και να προσπαθήσουμε να ανταγωνιστούμε απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες της EuroLeague στον Πειραιά. Ο Ολυμπιακός είναι μία καλά οργανωμένη ομάδα υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα με ένα διαπιστευμένο σύστημα και μία εξαιρετική άμυνα»

Τα λεγόμενα του Hines:

«Ο Ολυμπιακός είναι σκληρή ομάδα, παίζουν καλά από την αρχή της σεζόν, κυκλοφορούν καλά την μπάλα και ειδικά στην έδρα τους, με τον κόσμο τους, παίζουν απίστευτα καλά. Θα είναι μεγάλη πρόκληση για μας, αλλά μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το μομέντουμ της καλής μας απόδοσης και αν το κάνουμε, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, θα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε τη νίκη»