Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν ήταν ιδιαίτερα καλός και απώλεσε και διαφορά 14 πόντων, κατάφερε να πάει μέχρι τέλους τον αγώνα, όμως τελικά “λύγισε” από την Monaco στο Πριγκιπάτο (64-60). Mε αυτόν τον τρόπο οι Πειραιώτες ξεκίνησαν με το αριστερό τον δεύτερο γύρο της Euroleague κι υποχώρησαν στο 11-7, με συνέπεια να πέσουν από την κορυφή της κατάταξης και να χάσουν μία σημαντική ευκαιρία να κάνουν ένα σημαντικό βήμα τετράδας. Στον αντίποδα το συγκρότημα του Obradovic ανέβηκε στο 12-6 και παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας έστω και με συγκάτοικο την Real. Για τους νικητές σημαντικό ρόλο στην αναμέτρηση έπαιξαν οι James και Diallo με 19 και 16 πόντους αντίστοιχα, ενώ από την πλευρά των φιλοξενουμένων οι μόνοι διψήφιοι ήταν οι Peters και Σλούκας με 12 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Oι άμυνες κυριαρχούσαν στις πρώτες στιγμές του αγώνα, με το σκορ να είναι χαμηλό και ισόπαλο, ωστόσο οι Πειραιώτες ανέβασαν ταχύτητα στο μπροστά μέρος του παρκέ και με πέντε διαδοχικούς πόντους του Παπανικολάου πήραν πλεονέκτημα επτά πόντων (2-9). Οι “ερυθρόλευκοι” εξακολουθούσαν να είναι οι κυρίαρχοι στο παρκέ, καθώς είχαν κονιορτοποιήσει όλα τα επιθετικά όπλα των γηπεδούχων και με αιχμή του δόρατος έφτασαν στο +12 (4-16). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε το ίδιο εντυπωσιακά για την ελληνική ομάδα, που λίγο πιο πριν είχε βρεθεί και στο +14(6-20).

Το σύνολο του Μπαρτζώκα είχε για τα καλά τον πάνω χέρι της αναμέτρησης και με υποδειγματική λειτουργία και στις δύο πλευρές του παρκέ αποσπάστηκε ξανά με 14 πόντους (10-24), ωστόσο ο James άρχισε να παίρνει μπρος και με δύο διαδοχικά τρίποντα έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα του να πλησιάσει (16-24). Αυτήν την φορά ήταν η σειρά του Peters να ζεσταθεί και με δύο προσωπικά του τρίποντα αποκατέστησε το διψήφιο προβάδισμα των νταμπλούχων Ελλάδος (22-34), εντούτοις οι Μονεγάσκοι εκμεταλλεύτηκαν δύο αμυντικές ανισορροπίες των φιλοξενουμένων και έκλεισαν την ψαλίδα (28-34). Mε μία ακροβατική ενέργεια του James οι παίκτες του Obradovic έβαλαν περαιτέρω πίεση στον Ολυμπιακό με την λήξη της ανάπαυλας (31-34), ο οποίος είχε υποπέσει σε διαδοχικά λάθη στην επίθεσή του.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν από εκεί που σταμάτησαν στην δεύτερη περίοδο και με ένα τρίποντο του Ouattara προσπέρασαν στο σκορ (37-34), τρέχοντας ένα σερί 6-0. Η ελληνική ομάδα ήταν πολύ νωχελική στην επίθεση και με μόλις πέντε πόντους σε πέντε λεπτά έδωσε την δυνατότητα στην Monaco να διατηρήσει το πάνω χέρι (41-39), ενώ το σκηνικό δεν μεταβλήθηκε ούτε στα επόμενα λεπτά (43-39), αφού οι Πειραιώτες είχαν εγκλωβιστεί για τα καλά στην πιεστική άμυνα των Μονεγάσκων. Tελικά η Monaco πήγε στην τελική ευθεία του αγώνα με “προίκα” τεσσάρων πόντων (46-42), αφού κατάφερε να κρατήσει τους νταμπλούχους μόλις στους οκτώ πόντους σε ένα δεκάλεπτο.

O Ολυμπιακός μπορεί να μην ήταν αποτελεσματικός στην επίθεση, αλλά είχε σκληρύνει την άμυνα του, με αποτέλεσμα να πλησιάσει στους τρεις (48-45) έπειτα από κάρφωμα του McKissic στον αιφνιδιασμό. Ο Diallo με ένα τετράποντο έφερε σε δύσκολη θέση τους φιλοξενούμενους κι έδωσε αέρα επτά πόντων στην ομάδα του (52-45), ωστόσο οι “ερυθρόλευκοι” δεν είπαν την τελευταία τους λέξη και με follow του Black έφεραν τον αγώνα στον πόντο (52-51). Οι φιλοξενούμενοι “μάσαγαν σίδερα στα μετόπισθεν” και με δύο βολές του Σλούκα  ισοφάρισαν στους 53 πόντους, με τον Diallo να πετυχαίνει κρίσιμο τρίποντο για το 56-53 και τον Μakoundou να ευστοχεί σε άλλο ένα σουτ έξω από την περίμετρο (59-53).

Κάπου εκεί ο εξαιρετικός σήμερα Peters πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τους γηπεδούχους και κράτησε ζωντανή την ομάδα του (59-56) και τον McKissic να φέρνει τον αγώνα στα ίσα (59-59). Ο James με ένα floater έβαλε στην πρωτοπορία την ομάδα του (61-59) στα 42”, ενώ ο Σλούκας αστόχησε στην επόμενη επίθεση. Με 10 δεύτερα να απομένουν για την ολοκλήρωση του αγώνα ο Diallo έβαλε 1/2 βολές, με τον Σλούκα να τον μιμείται και τον James να καρφώνει εμφατικά για το τελικό 64-60.

Τα δεκάλεπτα: 8-20, 31-34, 45-42, 64-60

Δείτε τα στατιστικά εδώ