Σε ένα τρομερό παιχνίδι με πολλές συγκινήσεις και γερά νεύρα, η Monaco κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Ολυμπιακού (85-77), χάρις στους καθοριστικούς πόντους του James. Ουσιαστικά η αρμάδα του Obradovic πέτυχε την δεύτερη διαδοχική της νίκη και ανέβηκε στο 7-4, την στιγμή που το σερί των τριών “ερυθρόλευκων” νικών διακόπηκε και έτσι οι νταμπλούχοι Ελλάδος υποχώρησαν στο 6-5. Από την πλευρά των νικητών ξεχώρισε ο clutch James με 24 πόντους, ενώ στην αντίπερα όχθη προσπάθησαν οι Canaan και Peters με 20 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Oι γηπεδούχοι εκκίνησαν την αναμέτρηση αρκετά καυτοί επιθετικά και πήραν πλεονέκτημα τριών πόντων (5-2) στο πρώτο 1,5 λεπτό της, όμως οι “ερυθρόλευκοι” ανέβασαν στροφές στην συνέχεια και απάντησαν με ένα 0-6 για το 7-8. Ο James ήταν πολύ απειλητικός για την άμυνα των νταμπλούχων Ελλάδος τόσο εκτελεστικά όσο και δημιουργικά, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Οbradovic να τρέξουν ένα δικό τους 8-0 και να προσπεράσουν με πέντε (15-10). Το συγκρότημα του Μπαρτζώκα επέβαλε εκ νέου τον ρυθμό του στο παιχνίδι και μπήκε σε θέση οδηγού (15-17), ωστόσο στις επόμενες κατοχές υπέπεσε σε αρκετά αβίαστα λάθη κι έτσι έδωσε το δικαίωμα στην Monaco να κλείσει το δεκάλεπτο στο +5 (22-17).

Η ελληνική ομάδα είχε εγκλωβιστεί στην τρομερή άμυνα των γηπεδούχων, που κατάφεραν να πάρουν αέρα εννιά πόντων ύστερα από καλάθι του Blossomgame (27-18). O Canaan εξακολουθούσε να δίνει λύσεις στους φιλοξενούμενους από την περίμετρο και χάρις σε δύο δικά του τρίποντα μείωσαν στους έξι (30-24), ενώ συνέχισε να σκοράρει κατά ριπάς και το ματς πήρε και πάλι τον χαρακτήρα ντέρμπι (34-30). To σκηνικό παρέμεινε ίδιο, με τους Πειραιώτες να είναι ευθέως ανταγωνιστικοί και να οδηγούνται στην ανάπαυλα στο +1 (38-39) μετά από γκολ – φάουλ του επανακάμψαντα McKissic.

O Oλυμπιακός εξακολουθούσε να είναι το ίδιο αποτελεσματικός έξω από την γραμμή των 6,75μ και διατηρούσε αυτό το +1 (41-42) παρά τα τρία γρήγορα σφάλματά του, την ώρα που ο Canaan πέτυχε το πέμπτο του εύστοχο σουτ την αποψινή βραδιά και έγραψε το 45-47. Οι εναλλαγές στο σκορ ήταν συνεχείς και με τον Peters να ντύνεται… Canaan, οι “ερυθρόλευκοι” προηγήθηκαν με τρεις πόντους (49-52), αλλά η Monaco αντέδρασε άμεσα και με δύο τρίποντα των Okobo και Cornelie μπήκε σε θέση οδηγού (55-52). O κλειστός χαρακτήρας του παιχνιδιού παρέμενε αναλλοίωτος και οι Πειραιώτες πήγαν στην τελική ευθεία του αγώνα με “βραχεία κεφαλή” (58-59). εκμεταλλευόμενοι ένα 0-5 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

O Walkup ευστόχησε στο πρώτο του τρίποντο στο ματς και οι νταμπλούχοι Ελλάδος πήραν για πρώτη φορά προβάδισμα τεσσάρων πόντων (58-62), το οποίο το διεύρυναν (60-65) ύστερα από ένα άρτια εκτελεσμένο PnR των Παπανικολάου και Milutinov. Παρόλα αυτά οι Μονεγάσκοι εκμεταλλεύτηκαν ορισμένες κακές επιλογές της ελληνικής ομάδας, έκαναν ένα σερί 7-0 και πέρασαν μπροστά μετά από πολλή ώρα (67-65). Ο Ολυμπιακός δεν πτοήθηκε και πήρε στην αμέσως επόμενη φάση το πάνω χέρι (67-68), την ώρα που ο Walkup πέτυχε ακόμη ένα μεγάλο σουτ και διαμόρφωσε το 69-71. Ο James σημείωσε ένα καθοριστικό καλάθι με το οποίο έγραψε το 73-71, ενώ χάρις σε τέσσερις δικούς του πόντους, η Monaco ξέφυγε με τέσσερις (77-73). Στην αμέσως επόμενη φάση ο Hall έκανε το 79-73 με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα και κάπου εκεί οι γηπεδούχοι “κλείδωσαν” μία πολύ σημαντική νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 38-39, 58-59, 85-77

Δείτε τα στατιστικά εδώ