Είναι το Α και το Ω της πορείας της Monaco των δύο τελευταίων ετών. Είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας και από την αποδοσή του εξαρτάται και η απόδοση των Μονεγάσκων στους αγώνες τους. Κάτι τέτοιοι λοιπόν θα συμβεί και στον αυριανό ημιτελικό με τον Ολυμπιακό όπου από την επίδοση και τα νουμερά του θα εξαρτηθεί το εαν η Monaco θα κάνει την έκπληξη.

Με αφορμή το επιχείρημα αυτό, το Basketblog.gr θυμάται τις καλές αλλά και τις κακές στιγμές του Αμερικανού τα δύο τελευταία χρόνια απέναντι στον Ολυμπιακό.

+Ξεκινάμε, από τις φετινές εμφανίσεις του Mike James κόντρα στους Πειραιώτες. Η Monaco έχει κερδίσει εις διπλούν την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα με τον Αμερικανό να συμβάλλει τα μέγιστα σε αυτά τα ροζ φύλλα. Στο μεγάλο διπλό στο ΣΕΦ τον Οκτώβριο του 2022 ο James σε 33 λεπτά συμμετοχής σκόραρε 20 πόντους ενώ μοίρασε και πέντε ασίστ. Μάλιστα, οι περισσότεροι πόντοι ήρθαν στο κρίσιμο τέταρτο δεκάλεπτο, στο σημείο δηλαδή που οι Ερυθρόλευκοι πίεζαν για την ανατροπή.

+Τρεις μήνες περίπου αργότερα, ο κακός James στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης στο Πριγκιπάτο ήταν ένα καλό μαντάτο για τον Ολυμπιακό. Χαρακτηριστικό πως στη πρώτη περίοδο και ενώ το σκορ ήταν 8-20, ο Αμερικανός αστοχεί σε δύο αμαρκάριστα σουτ, κάνει δύο απανωτά λάθη, τα βάζει με τον εαυτό του και πάει μόνος του στο πάγκο χωρίς να ζητήσει αλλαγή. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως ήταν εκεί για να κάνει το step up και να ολοκληρώσει με 19 πόντους το παιχνίδι σε 35 λεπτά συμμετοχής.

-Φυσικά, υπάρχουν και τα πλην τα οποία αφορούν τη σειρά του 2022 όπου οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 3-2 και ταξίδεψαν στο Βελιγράδι. Ειδικότερα λοιπόν, στο Game 3 της σειράς ο Mike James αναλαμβάνει μέγαλο μέρος των επιθέσεων της Monaco. Ωστόσο, οι Πειραιώτες έχουν διαβάσει πολύ καλά το ματς με αποτέλεσμα στην επίθεση να στοχεύουν στη χαλαρή άμυνα του Αμερικανού. Αποτέλεσμα; Να αποβληθεί με πέντε φάουλ και έτσι στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, οι Μονεγάσκοι δεν είχαν το μεγαλύτερο επιθετικό τους όπλο και ο Ολυμπιακός απάντησε με break.

-Τέλος, γυρίζουμε και πάλι στο δεύτερο παιχνίδι της φετινής regular season και ξανατονίζουμε το κακό πρώτο ημίχρονο του Αμερικανού. Ήταν ιδιαίτερα νευρικός ενώ ολόκληρη η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν προσαρμοσμένη πάνω του. Τρανό στοιχείο του επιχειρήματος αυτού τα επτά λάθη που έκανε, καταγράφοντας ατομικό (αρνητικό) ρεκόρ.