Ο Γιώργος Μπαρτζώκας απέδωσε τα εύσημα στους πάντες για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην πιο ανταγωνιστική Euroleague. Από εκεί κι έπειτα τόνισε ότι οι προσδοκίες που έχει δημιουργήσει η πορεία του Ολυμπιακού στον κόσμο είναι πολύ μεγάλες και φτάνουν ως την κατάκτηση της διοργάνωσης, άσχετα αν κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο δεδομένο και των μπάτζετ που υπάρχουν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην Συνέντευξη Τύπου:

«Τελειώνοντας την κανονική διάρκεια στην πιο δύσκολη Ευρωλίγκα όλων των εποχών κατά την άποψή μου θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες, το σταφ, τον κόσμο, για την πρώτη θέση στη βαθμολογία. Είχαμε πραγματική συνέπεια στο μαραθώνιο της Ευρωλίγκα και γι αυτό τερματίσαμε πρώτοι. Δεν θέλω να πω κάτι αγωνιστικό για το παιχνίδι. Τώρα θέλουμε 2 μέρες ρεπό για να καθαρίσουμε το μυαλό μας για τα πλέι οφ».

Για την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια: «Είναι μια τεράστια ικανοποίηση να βοηθάω αυτόν τον τεράστιο οργανισμό να προχωράει και να βελτιώνεται. Είναι ένα πολύ καλό εργασιακό περιβάλλον. Όλοι έχουν βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Ένα γκρουπ ανθρώπων που εδώ και 2 χρόνια έχουν αποδείξει πως είναι μια winning ομάδα. Τιμούν τη φανέλα και με το μοντέλο διοίκησης που έχει σέβεται αυτούς που σέβονται την ομάδα και το δείχνει και είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος».

Για το γεγονός πως δεν γίνονται οι αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής ίδια ώρα και μέρα: «Σε πολλά πράγματα δεν έχουν βρει λύσεις. Η Φενέρ έχασε από τον Ερυρθό Αστέρα. Πρέπει να πάμε πολύ παλιά για να θυμηθούμε ομάδα να διαλέγει αντίπαλο. Σέβομαι τον Πεναρόγια που μπορεί να περιμένει μέχρι αύριο».

Για το αν μπαίνει σαν φαβορί στα πλέι οφ: «Για να είμαστε πρώτοι δείξαμε αξιοσημείωτη σοβαρότητα και συνέπεια. Εγώ είμαι αισιόδοξος ότι θα είμαστε έτοιμοι να παίξουμε τη σειρά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι πως οι προσδοκίες όλων για την ομάδα μας είναι πέρα από το φυσιολογικό. Όποιος με βλέπει στο δρόμο αλλά και τους παίκτες όλοι απαιτούν το Κύπελλο της Ευρωλίγκα. Εμείς θα κάνουμε ό,τι κάνουμε όλη τη σεζόν. Παίζουν και οι αντίπαλοι που είναι πολύ δυνατοί. Αν δείτε τα μπάτζετ των ομάδων που έμειναν έξω αναγνωρίζετε ότι δεν έγινε τίποτα εύκολο. Εμείς έχουμε καλλιεργήσει αυτό το έδαφος. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες ας δούμε αν μπορούμε να τις εκπληρώσουμε».

Για τον παίκτη που θα κόψει στο πρωτάθλημα και πόσο δύσκολη διαδικασία είναι: «Έχω ξεκινήσει να το σκέφτομαι και να το συζητάω. Είναι απίθανα δύσκολο. Όλοι κερδίζουν και έχουν συνεισφορά. Είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρω».