Ο Ολυμπιακός αναχωρεί αυτή την ώρα για τη Μπολόνια προκειμένου να αντιμετωπίσει σε λίγες ώρες την φορμαρισμένη Virtus.

Λίγο πριν την αναχώρηση, ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε ότι υπάρχει «πρέπει» στην ομάδα του ενώ επισήμανε πως άπαντες πρέπει να δείξουν αντίδραση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Νομίζω το ‘πρέπει’ είναι συνυφασμένο με τις ομάδες που έχουν απαιτήσεις και από τον Ολυμπιακό ιδιαίτερα. Εννοείται ότι υπάρχει ‘πρέπει’, αλλά σε κάθε παιχνίδι. Και με τη Βαλένθια υπήρχε ‘πρέπει’ και η ομάδα μας έκανε μία εμφάνιση πολύ κατώτερη των απαιτήσεων που έχουμε οι ίδιοι από τους εαυτούς μας. Κατώτερη των προσδοκιών του κόσμου και φυσικά το πληρώσαμε γιατί σε κάθε τομέα του παιχνιδιού ήμασταν πολύ χειρότεροι από αυτό που έπρεπε να είμαστε. Πάντα λειτουργεί όμως αυτό σαν αφύπνιση, τουλάχιστον στις σοβαρές ομάδες, εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε σοβαροί ομάδα. Πρέπει να δείξουμε μία αντίδραση στο πως προσεγγίζουμε τα παιχνίδια και σε τέτοιου είδους θέματα που είναι πολύ σημαντικά.

Αυτή τη στιγμή είμαστε ‘οκ’, είμαστε υγιείς, κάναμε προπόνηση κανονικά, αυτό που μετράει είναι όμως δυστυχώς ότι δεν έχουμε προπονήσεις. Μετά το παιχνίδι κάναμε μία προπόνηση στην οποία έλειπαν ο προπονητής και 3-4 παίκτες που ήταν στο All-Star. Σήμερα κάναμε μία προπόνηση πλήρεις, όπου δείχνει η ομάδα σιγά σιγά ότι οι παίκτες που ήταν έξω μπαίνουν σε ένα καλύτερο ρυθμό. Αλλά τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα και πρέπει μέσω των παιχνιδιών να γίνει αυτό».