Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός κλείνουν σήμερα (21/10) την 1η διαβολοβδομάδα της σεζόν στην EuroLeague στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής, με τους “πράσινους” να υποδέχονται την Μονακό (21:00, Novasports 4) και τους “ερυθρόλευκους” να αντιμετωπίζουν την Μπασκόνια εκτός έδρας (21:30, Novasports Prime).

Η πρώτη διαβολοβδομάδα της σεζόν 2022/23 της EuroLeague θα περάσει στην ιστορία σήμερα (21/10), με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό να ρίχνονται στην μάχη στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.

Οι «πράσινοι» υποδέχονται την Μονακό προκειμένου να ρεφάρουν την βαριά ήττα από την Alba Berlin. Ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει στον Nate Walters, ενώ τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Derrick Williams και του Γιώργου Παπαγιάννη  που μετέβη εσπευσμένα στο νοσοκομείο εξαιτίας στομαχικών διαταραχών και κρίνεται αμφίβολη  η παρουσία του στο παιχνίδι. Η Monaco θα παραταχθεί πλήρης.

Ο παίκτης του Παναθηναϊκόυ ο Paris Lee απολογήθηκε για την βαριά ήττα από την Alba στο Βερολίνο και στάθηκε στο επόμενο ματς κόντρα στην Monaco (21/10, 21:00) για την 3η αγωνιστική της Euroleague.

Ο Αμερικανός γκαρντ των «πρασίνων» ανέφερε για την αναμέτρηση με τη γαλλική ομάδα ότι «για τον επόμενο αγώνα με τη Μονακό, μια ομάδα με εξαιρετικούς παίκτες και σκόρερ, μια ισορροπημένη ομάδα, πρέπει να βγούμε και να αμυνθούμε σκληρά. Διαθέτουν αθλητές όπως ο Mike James και θα πρέπει να τους κρατήσουμε χαμηλά όσο μπορούμε. Πιστεύω ότι αν βγούμε να αγωνιστούμε επιθετικά ξέρουμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα»

Όσον αφορά τα κλειδιά του ματς; «Για μένα το κλειδί είναι να καταφέρουμε να κλείσουμε τον James, να διεκδικούμε τα ριμπάουντ γιατί είναι καλοί αυτό και να παίξουμε καλή και δυνατή άμυνα γιατί η Monaco διαθέτει πολλούς ικανούς παίκτες».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στο παιχνίδι με την Alba και την βαριά ήττα του Παναθηναϊκού λέγοντας ότι «θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας χθες στο γήπεδο. Σας ζητάμε συγνώμη για το αποτέλεσμα, δεν εμφανιστήκαμε χθες στον αγώνα και εύχομαι να μην ξανασυμβεί αυτό».

O Dejan Radonjić μίλησε για το παιχνίδι με την γαλλική ομάδα στο κλειστό του ΟΑΚΑ και έκανε  τον απολογισμό του προηγούμενου ματς είπε ότι «κάναμε ένα κακό παιχνίδι με αντίπαλο την Alba Ο επόμενος αγώνας μας είναι ενάντια στην Monaco εντός 48 ωρών».

Και συνέχισε: «Η Monaco είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην φετινή Euroleague με πολλά «όπλα» στην φαρέτρα της. Πρέπει να αντιδράσουμε μετά από ένα πολύ κακό παιχνίδι και να είμαστε πολύ καλύτεροι σε άμυνα και επίθεση. Όπως ξαναείπα, θα πρέπει να είμαστε καλύτεροι και στις δύο πλευρές του παρκέ ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως η Monaco».

Λίγη ώρα αργότερα, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στην Βιτόρια την φορμαρισμένηBaskonia(21:30, Novasports Prime) σε έναν αγώνα ανάμεσα σε δύο ομάδες με ρεκόρ 3-0. Οι “ερυθρόλευκοι” δεν θα έχουν στην διάθεσή τους τον Κώστα Παπανικολάου. Η Baskonia δεν θα έχει στην διάθεσή της τον Steven Enoch.

O Γιώργος Μπαρτζώκας με αφορμή το επικείμενο παιχνίδι έκανες τις εξής δηλώσεις:

Για το αρχικό 3-0: “Το ξεκίνημα είναι πραγματικά πολύ ενθαρρυντικό για την ομάδα μας. Έχουμε παίξει σε δύο δύσκολες έδρες και κερδίσαμε και την Ζάλγκρις, κάτι που για εμένα δεν ήταν εύκολο. Ήταν πονηρό ματς. Από κει και πέρα, όπως έχω πει κάθε παιχνίδι στην Ευρωλίγκα είναι μια διαφορετική ιστορία”.

Για τον αγώνα με την Baskonia: “Είναι τελείως διαφορετικό ματς αυτό με την Baskonia, σε σχέση με την Real. Είναι τελείως διαφορετικό το πλάνο που πρέπει να ακολουθήσεις, τελείως άλλα πράγματα πρέπει να κάνεις και αμυντικά και επιθετικά. Φυσικά δεν είναι άτρωτη η Baskonia, είναι, όμως, σε καλή κατάσταση, είναι μια ομάδα που παίζει με μεγάλη αυτοπεποίθηση και φυσικά ο έλεγχος του ρυθμού σε αυτό το ματς και αυτό το γήπεδο είναι πάντα σημαντικός”.

Για το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να πάρει ακόμα ένα διπλό: “Εκτός από το να προσέξουμε την άμυνά μας, πρέπει να προσέξουμε στην επίθεση με υπομονή. Να χαμηλώσουμε λίγο τον ρυθμό του παιχνιδιού, χωρίς να παίρνουμε βιαστικές επιλογές. Αν δεν έχουμε αιφνιδιασμό με καλές προϋποθέσεις, πρέπει να έχουμε καλή κυκλοφορία της μπάλας. Να μετακινήσουμε λίγο την άμυνα για να ανοίξουμε τον ρυθμό”.

Για το πόσο σημαντικό είναι ότι ξεκίνησε με 2 εκτός έδρας νίκες: “Προσωπικά ξεχωρίζω τις ομάδες που μπορεί να παίζουν καλά και αυτές που μπαίνουν για να νικήσουν. Δηλαδή πάμε να παίξουμε καλά, είτε πάμε να νικήσουμε το παιχνίδι. Η δική μου αίσθηση είναι ότι ο Ολυμπιακός μπαίνει για να νικήσει το παιχνίδι. Δηλαδή μπορεί να μην παίξει τόσο καλά όσο χθες (19/10 με Real), να μην έχει σε σημαντικούς τομείς του παιχνιδιού αποτέλεσμα, αλλά η αίσθησή μου είναι ότι μπαίνουμε για να νικήσουμε. Πρέπει να κάνουμε αυτά που χρειάζονται στο τέλος και όσο εξελίσσεται το ματς για να νικήσουμε.

Οι παίκτες μας το κάνουν αυτό. Έχουμε μία ομάδα που θα μπαίνει να νικήσει παντού. Φυσικά η ομάδα δεν θα νικάει παντού, θα βρει και δυσκολίες.. Θεωρώ ότι πρέπει να μείνουμε στο γεγονός ότι έχουμε τρεις νίκες, ανεξάρτητα από τις έδρες, δεν πιστεύω στις έδρες. Είναι τρεις νίκες στην Ευρωλίγκα που τις βάζεις με ποιον αριθμό θα περάσεις στους 8 που είναι ο στόχος. Φυσικά και είναι σημαντικό για όλους, αλλά μπορεί να χάσεις μέσα από τις ίδιες ομάδες, οπότε πρέπει απλώς να κοιτάς το επόμενο ματς”.

 

Ο Isaiah Canaan από την πλευρά του δήλωσε:

“Ο κόουτς θα μας δώσει το πλάνο του αυριανού αγώνα και εμείς θα πρέπει να το εκτελέσουμε. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να ακολουθούμε το πλάνο του κόουτς, να πιστεύουμε ο ένας στον άλλον και να είμαστε ένα. Σίγουρα έχουμε πιθανότητες. Ξέρουμε ότι θα παίξουμε σε ένα γήπεδο με ωραία ατμόσφαιρα κόντρα σε μια ομάδα που αυτή την περίοδο παίζει πραγματικά καλά. Αν κάνουμε, όμως, ότι μας ζητήσει ο κόουτς, θα τα καταφέρουμε”.

Για το αν έχει προσαρμοστεί, απάντησε: “Αυτή τη στιγμή το πιο σημαντικό είναι ότι κερδίζουμε τα παιχνίδια. Εγώ θα συνεχίσω να προσπαθώ να κάνω αυτά που είμαι ικανός να κάνω στο παρκέ. Ξέρω πως όλη η ομάδα πιστεύει σε εμένα, ο κόουτς πιστεύει σε εμένα και θα κάνω ότι χρειάζεται για να κερδίζουμε… Αν αυτό είναι να σκοράρω ή να παίζω άμυνα, είναι οκ για εμένα. Θα κάνω ότι χρειάζεται για να κερδίζει η ομάδα”.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της βραδιάς:

Anadolu Efes – Alba Berlin (20:30, Novasports 5)
Παναθηναϊκός – Monaco (21:00, Novasports 4)
Baskonia – Ολυμπιακός (21:30, Novasports Prime)
Real Madrid – KK Crvena zvezda (Novasports Start)

Τα χθεσινά (20/10) αποτελέσματα:
Zalgiris Kauns – Barcelona Basket 73-72
Fenerbahce – Valencia 79-77
Maccabi Tel Aviv – Vilerbaunne 88-69
Partizan – Virtus Bologna 90-62
Bayern Munich- Olimpia Milano 81-83