Πριν από μερικές ώρες, ο Ολυμπιακός έκανε την έκπληξη και έφερε στην Ελλάδα και τον Πειραιά τον Τζορτζ Πάπας, Ελληνοαμερικανό σουτέρ από τον κόσμο του NCAA, με τον οποίο και αναμένεται να πορευτεί για τα επόμενα δύο έτη σε εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο νεαρός γκαρντ (1.96 μέτρα) κατάφερε να εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε έναν από τους πλέον… φονικούς και γεμάτους αυτοπεποίθηση σουτέρ της περιφέρειάς του, της MAAC, με τον αθλητή του Monmouth να τελειώνει τις δύο περασμένες σεζόν με 6 και 9, αντίστοιχα, επιχειρούμενα τρίποντα αλλά και 37% ποσοστό ευστοχίας σ’ αυτές του τις προσπάθειες.
Ωστόσο, και παρά το γεγονός πως έκλεισε την πέμπτη και τελευταία του χρονιά στο κολέγιο μετρώντας 15 πόντους (38% εντός πεδιάς, 35% τρίποντο, 86% βολές), 5 ριμπάουντ , 3 ασίστ αλλά και 1 κλέψιμο ανά 35 αγωνιστικά λεπτά κατά μέσο όρο, το στιγμιότυπο που τον έκανε γνωστό στις ΗΠΑ δεν ήταν άλλο από το… ασεβές του κάρφωμα κόντρα στο Kansas.

Στις 15 Νοεμβρίου 2019 λοιπόν, το Monmouth (1-2) ταξιδεύει στην έδρα του σαφώς ανώτερου Kansas (1-1) και δεχόμενο 59 και 53 πόντους στα δύο ημίχρονα, αντίστοιχα, χάνει με το βαρύ 112-57. Ωστόσο, όλο το… ζουμί του αγώνα δεν είναι άλλο από αυτό που λαμβάνει χώρα στα τελευταία 20 δευτερόλεπτα.
Με το σκορ στο 110-55 και το Kansas να μην έχει καμία πρόθεση να εκτελέσει επίθεση, ο Πάπας κλέβει ύπουλα τη μπάλα και με φόρα την καρφώνει στο αντίπαλο καλάθι. Αυτή η… ασέβεια για τα αμερικανικά δεδομένα δεν πέρασε απαρατήρητη φυσικά από τους γηπεδούχους, με μια μικρή σύρραξη μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων να λαμβάνει χώρα μέσα στα επόμενα δευτερόλεπτα χωρίς όμως να εξελιχθεί σε κάτι χειρότερο.

Εκείνη την ημέρα, το νεότερο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού μέτρησε 12 πόντους (5-9 σουτ, 1-4 τρίποντα, 1-1 βολές), 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 17 λεπτά, ενώ έκλεισε τη σεζόν 2019-2020 μετρώντας 8.5 πόντους (35% εντός πεδιάς, 33% τρίποντο, 89% βολές), 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

 

Μπορείτε να δείτε το εν λόγω στιγμιότυπο στο πρώτο μέρος του βίντεο που ακολουθεί: