Σε ένα παιχνίδι με πολλές διακυμάνσεις στο σκορ, ο Ολυμπιακός επέστρεψε από το -18 και προσπέρασε με έναν στα 10΄΄, αλλά τελικά “λύγισε” από την Baskonia, καθότι ο μέτριος μέχρι εκείνη την ώρα McIntyre πέτυχε το πιο σημαντικό σουτ του αγώνα και έτσι έδωσε μία τεράστια νίκη στην ομάδα του (74-75). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι “ερυθρόλευκοι” διαμαρτύρονται για την τελευταία φάση του αγώνα, καθώς ο Sedekerskis πάτησε την γραμμή πριν την επαναφορά και σύμφωνα με τους κανονισμούς θα έπρεπε να δεχτεί τεχνική ποινή. Πλέον οι “ερυθρόλευκοι” έπιασαν ξανά αρνητικό ρεκόρ κι υποχώρησαν στο 3-4, την στιγμή που η Baskonia έφτασε την ελληνική ομάδα στο ίδιο ρεκόρ, πετυχαίνοντας την δεύτερη νίκη με τον Dusko Ivanovic στον πάγκο της. Από την πλευρά των νικητών διακρίθηκαν οι Moneke (20 πόντοι) και Sedekerskis (12 πόντοι, 13 ριμπάουντ), ενώ στην αντίπερα όχθη πάλεψαν οι Canaan (23 πόντοι), Peters (22 πόντοι, οκτώ ριμπάουντ) και Fall (10 πόντοι, επτά ριμπάουντ, επτά ασίστ).

Oι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο διάστημα της αναμέτρησης στην άμυνα, αλλά επιθετικά δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικοί και έτσι το παιχνίδι ήταν ισόπαλο (2-2). Οι “ερυθρόλευκοι” διάβασαν σωστά τις παγίδες των Βάσκων στο pick n roll και με δύο τρίποντα από την γωνία πήραν πλεονέκτημα έξι πόντων (8-2), το οποίο στην συνέχει το διεύρυναν ακόμη περισσότερο (13-2). Μετά το τάιμ άουτ του Ivanovic, οι “πράσινοι” αντέδρασαν και απάντησαν με ένα σερί 0-5 (13-7), αλλά οι νταμπλούχοι Ελλάδος πάτησαν εκ νέου το πόδι στο γκάζι και με το δεύτερο εύστοχο περιφερειακό σουτ του Peters ανέκτησαν το +11 (20-9). Με τον Howard να έχει βρει καλό ρυθμό επιθετικά οι Ισπανοί μείωσαν στους έξι εκ νέου (20-14), ενώ το σκηνικό παρέμεινε ίδιο μέχρι την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου χάρις στον καταπληκτικό Moneke (26-20).

Η αντεπίθεση των παικτών του Ivanovic συνεχίστηκε και με x -factor τον Marinkovic έφεραν άμεσα το παιχνίδι στα ίσα (26-26), ενώ με καλάθι του Kotsar οι φιλοξενούμενοι προσπέρασαν στο σκορ (28-30). Μάλιστα οι Ισπανοί δεν περιορίστηκαν εκεί και με όπλο την ευστοχία τους από την περίμετρο πήραν προβάδισμα έξι πόντων (30-36), την στιγμή που εξακολουθούσαν να χτυπούν υποδειγματικά όλες τις αδυναμίες στα μετόπισθεν των Πειραιωτών και έφτασαν στο +8 (32-40). Η δεύτερη περίοδο εξελισσόταν σε εφιάλτης για την ομάδα του Μπαρτζώκα, που είδε τους αντιπάλους της να κυριαρχούν, να προηγούνται με 15 πόντους (32-47) και να οδηγούνται στην ανάπαυλα στο +15 (35-50).

O Canaan εκκίνησε καυτός το δεύτερο μέρος και με δύο δικά του προσωπικά τρίποντα, ο Ολυμπιακός έκλεισε την ψαλίδα στους 12 (41-53), ωστόσο οι γηπεδούχοι εμφάνισαν τις γνωστές τους παθογένειες στα μετόπισθεν και οι Ισπανοί αποσπάστηκαν και πάλι με 18 πόντους (43-61). Οι Canaan και Peters ήταν αυτοί που κρατούσαν ζωντανή την ελληνική ομάδα επιθετικά και χάρις σε ένα δικό τους ξέσπασμα οι “ερυθρόλευκοι” έτρεξαν ένα σερί 10-0 και επέστρεψαν πολύ δυναμικά στην διεκδίκηση της νίκης. Το σκηνικό του αγώνα δεν διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα μέχρι την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου και οι γηπεδούχοι πήγαν στην τελική ευθεία του αγώνα με το αναστρέψιμο -7 (60-67).

Πειραιώτες πλέον ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι και στις δύο πλευρές του παρκέ και με κύρια συστατικά του την πιεστική του άμυνα και τις εξαιρετικές του συνεργασίες στην επίθεση ευτύχησαν να φέρουν άμεσα το παιχνίδι στον πόντο (66-67). Η αρμάδα του Μπαρτζώκα εξακολουθούσε να είναι άψογη στο πίσω μέρος του παρκέ, όμως οι “κόλλησε” λίγο στο μπροστά μέρος του παρκέ και η Baskonia πήρε αέρα πέντε πόντων σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα (66-71). Kάπου εκεί εμφανίστηκε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης που με ένα καθοριστικό τρίποντο διαμόρφωσε το 69-71 και ξεμπλόκαρε τον Ολυμπιακό, την ώρα που ο Peters έβαλε για πρώτη φορά μπροστά την ομάδα στο δεύτερο μέρος (72-71) με τον ίδιο τρόπο. Στις επόμενες επιθέσεις οι “ερυθρόλευκοι” ξόδεψαν ευκαιρίες για να διευρύνουν την διαφορά και ο Moneke έγραψε το 72-73 στα 67”. Στα επόμενα δευτερόλεπτα, ο Canaan δέχτηκε το μπλοκ σε λέι απ, ο Costello αστόχησε σε αμαρκάριστο τρίποντο και ο Λαρεντζάκης με 2/2 βολές στα 10,6΄” έγραψε το 74-73. Βέβαια ο κακός μέχρι εκείνη την ώρα McIntyre έκανε το 74-75 στα 7”, ενώ ο Fall δεν μπόρεσε να βρει στόχο μετά την επαναφορά και έτσι ο Ολυμπιακός ηττήθηκε.

Τα δεκάλεπτα: 26-20, 35-50, 60-67, 74-75

Δείτε τα στατιστικά εδώ