Ο Ολυμπιακός θύμισε έντονα την εμφάνισή του κόντρα στην Virtus κι όντας υπερηχητικός από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης κατάφερε να σαρώσει και την Fener (94-67), δείχνοντας πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση τον τελευταίο καιρό. Με αυτόν τον τρόπο οι γηπεδούχοι πέτυχαν την δεύτερη τους διαδοχική νίκη κι ανέβηκαν στο 9-4, με αποτέλεσμα να βρίσκονται για τα καλά σε τροχιά τετράδας και πλεονεκτήματος έδρας. Στην αντίπερα όχθη οι Τούρκοι δεν φάνηκαν ανταγωνιστικοί σε κανένα διάστημα του αγώνα και πλήρωσαν σε μεγάλο βαθμό και τις απουσίες των Pierre, Wilbekin και Motley, γνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την τρίτη τους ήττα σε δεκατρείς αγώνες.

Για τους νικητές ξεχώρισε ο συνήθης ύποπτος Sasha Vezenkov με 21 πόντους και τέσσερα ριμπάουντ, ενώ διψήφιοι ήταν επίσης οι Λαρεντζάκης, Peters και Fall με 12,12 και 11 πόντους αντίστοιχα. Από τους απογοητευτικούς Τούρκους πρώτος σκόρερ ήταν ο άστοχος  Edwards (4/12 σουτ) με 13, ενώ ο Καλάθης “έπιασε” το φράγμα των 10 πόντων, αλλά υπέπεσε σε πέντε λάθη.

Πειραιώτες ήταν κυρίαρχοι και με τον Sasha Vezenkov να είναι αφιονισμένος με επτά πόντους, έφτασε με το “καλησπέρα” στο +12 (12-0). Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα εξακολουθούσε να “μασάει σίδερα” στην άμυνα και να βγάζει πολύ καλούς αυτοματισμούς στην επίθεση, με συνέπεια να πάρει πάλι πλεονέκτημα 12 πόντων (16-4) έπειτα από νέο καλάθι του Βούλγαρου φόργουορντ, ενώ ένα πολύ δύσκολο τρίποντο του Canaan το διεύρυνε περαιτέρω (22-8). Οι νταμπλούχοι Ελλάδος δεν σταματούσαν να “σφυροκοπούν” τα “καναρίνια” και με νέα επιτυχημένη προσπάθεια του Vezenkov αποσπάστηκαν με 17 πόντους (26-9), ενώ ολοκλήρωσαν το απίστευτο πρώτο δεκάλεπτο στο +20 (31-11).

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν από εκεί σταμάτησαν στην πρώτη περίοδο και με τους Peters και Bolomboy να μπαίνουν στην εξίσωση του σκοραρίσματος πήραν προβάδισμα 24 πόντων (38-14), την ώρα που πήγαν και στο +26 (42-16), ύστερα από την εξαιρετική alley -oop συνεργασία των Σλούκα – Bolomboy. Οι φιλοξενούμενοι για πρώτη φορά στην αναμέτρηση ισορρόπησαν έστω και λίγο το παιχνίδι και έτρεξαν ένα μικρό 0-5 για το 42-21, αλλά οι “ερυθρόλευκοι” επέβαλαν ξανά τον ρυθμό τους και με ένα πρωταγωνιστή τον Λαρεντζάκη έκανε ένα νέο 8-0 και ξεμάκρυνε κι άλλο (50-21). Πάντως οι παίκτες του Ιτούδη προσπάθησαν να μπουν ξανά στο παιχνίδι και πλησίασαν στους 21 (50-29), ωστόσο ο Ολυμπιακός πήγε στην ανάπαυλα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο (58-31).

Οι γηπεδούχοι έχασαν τον ρυθμό τους στην επίθεση, εξαιτίας της πολύ πιεστικής άμυνας της Fener, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να αντιδράσουν έπειτα από δύο τρίποντα των Edwards και Καλάθη (58-37). Με “αιχμή του δόρατος” τον Fall η ελληνική ομάδα έβγαλε αντίδραση και πήρε εκ νέου αέρα 25 πόντων (62-37), ενώ με τον Walkup να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, οι “ερυθρόλευκοι ξεμάκρυναν κι άλλο (66-39). Στα επόμενα λεπτά μερικές λάθος εκδηλώσεις αιφνιδιασμών και αμυντικές ισορροπίες έδωσαν το δικαίωμα στους “κυανοκίτρινους” να μειώσουν στους 21 (66-45) μετά από δύο τρίποντα των Hazer και Akpinar, την στιγμή που λίγο αργότερα διαμόρφωσαν το 70-51, εκμεταλλευόμενοι την χαλάρωση των παικτών του Μπαρτζώκα. Βέβαια ο Ολυμπιακός όπως ήταν αναμενόμενο πάτησε το πόδι στο γκάζι και πήγε στην τελική ευθεία του αγώνα με “προίκα” 23 πόντων (74-51).

Οι Πειραιώτες θύμισαν την εμφάνιση τους στο πρώτο ημίχρονο και με το τρίτο τρίποντο του Vezenkov ξέφυγαν ξανά με 28 πόντους (79-51), όμως μερικά λάθη που έγιναν εξαιτίας της φυσιολογικής χαλάρωσης επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να ψαλιδίσουν την διαφορά των (79-56). Πάντως οι “ερυθρόλευκοι” ανέβασαν πάλι ταχύτητα και πήραν αέρα 27 πόντων (85-58), την ώρα που με τρίποντο του Peters έφτασε για πρώτη φορά στο +30 (88-58). Στο τελευταίο δίλεπτο ξεχώρισε το ευρωλιγκάτο ντεμπόυτο και το πρώτο καλάθι του Πάπας, που γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο που έδωσε το παρών στο ΣΕΦ, ενώ η διαφορά παρέμεινε στα ίδια επίπεδα.

Τα δεκάλεπτα: 31-11, 58-31, 74-51, 94-67

Δείτε τα στατιστικά εδώ