Με τους Canaan και Βεζένκοβ να είναι καυτοί στην τρίτη περίοδο, ο πολύ εύστοχος από την περίμετρο (16/29 τρίποντα) Ολυμπιακός πήρε διψήφιες διαφορές και με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να επικρατήσει επί της Fener (79-68) και να κάνει το 1-0 στην σειρά και το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο δεύτερο συνεχόμενο Final 4. Πλέον οι νταμπλούχοι Ελλάδος επικεντρώνονται στην μεθαυριανή αναμέτρηση, στην οποία θέλουν να πετύχουν την δεύτερη νίκη που θα τους φέρει ακόμη πιο κοντά στο Kaunas. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Βεζένκοβ με 19 πόντους, έξι ριμπάουντ και τρεις ασίστ, με τους Canaan(18 πόντοι, 6/7 τρίποντα) και Fall (9 πόντοι, πέντε ριμπάουντ, τρεις ασίστ) να τον συνεπικουρούν. Στην αντίπερα όχθη διακρίθηκαν οι Guduric (12 πόντοι, πέντε ριμπάουντ, έξι ασίστ), Pierre (13 πόντοι, τέσσερα ριμπάουντ, πέντε ασίστ).

Oι φιλοξενούμενοι εκκίνησαν λίγο καλύτερα την αναμέτρηση και πήραν πλεονέκτημα τριών πόντων (4-7), δίνοντας πολλές κατοχές στους ψηλούς τους στο low post. Με την δύναμη της εξέδρας κι απόλυτο πρωταγωνιστή τον Walkup οι γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό στην επίθεση και έτρεξαν ένα σερί 10-0, χάρις στο οποίο αποσπάστηκαν με επτά πόντους (14-7). Ο Pierre ταλαιπωρούσε αρκετά την άμυνα των Πειραιωτών με την δημιουργία του και το σκοράρισμά του, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να απαντήσουν με ένα δικό τους 0-5 για το 14-12. Τα “καναρίνια” προσπέρασαν μετά από αρκετή ώρα (16-17) και έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +2 (19-21), αφού είχαν “σφίξει” την άμυνά τους σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Οι “κίτρινοι” εξακολουθούσαν να έχουν τα ηνία του αγώνα και με ηγέτη τον Davis έφτασαν στο +5 (21-26), όμως οι “ερυθρόλευκοι” με ένα δικό τους 5-0 έφεραν το παιχνίδι στα ίσα (26-26). Ο Guduric πήρε στις πλάτες του την ομάδα του , η οποία έκανε ένα νέο 0-6 και πήρε προβάδισμα έξι πόντων (26-32), αλλά η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ανέβασε εκ νέου στροφές και ανταπέδωσε με ένα δικό της 8-0, χάρις στο οποίο μπήκε εκ νέου στην πρωτοπορία (34-32). Το σκηνικό του αγώνα δεν διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα μέχρι την λήξη του ημιχρόνου, με τους νταμπλούχους Ελλάδος να οδηγείται στην ανάπαυλα στο +2 (37-35).

Το τέμπο του αγώνα ήταν παρόμοιο με αυτό του πρώτου μέρους, με τους δύο “μονομάχους” να συνεχίζουν να συμβαδίζουν στο σκορ (41-41). Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να ξεμακρύνει από το στενό πρέσινγκ της Fener και με δύο τεράστια τρίποντα του Canaan και την επιβλητική παρουσία του Βεζένκοβ κοντά στο καλάθι πήρε αέρα έξι πόντων (49-43). Ο Canaan αλλά και οι Πειραιώτες είχαν πάρει για τα καλά φωτιά έξω από την γραμμή των 6,75μ και με αυτόν τον τρόπο πήγαν για πρώτη φορά στο +11 (60-49), την ώρα που πήγαν στην τελική ευθεία του αγώνα με “προίκα” 12 πόντων (63-51).

Ένα νέο προσωπικό ξέσπασμα του Guduric ήταν κομβικό για τους Τούρκους, οι οποίοι με καλάθι του Motley πλησίασαν πάρα πολύ γρήγορα στους πέντε πόντους (63-58). Κάπου εκεί οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έγινε πολύ πιο σκληρή στα  μετόπισθεν και με ένα τρίποντο – μαχαιριά του Σλούκα ανέκτησε το +12 (70-58) και έβαλε τις βάσεις για την μεγάλη νίκη. Ο McKissic πήρε τα τρίποντα που του έδιναν προκλητικά τα “καναρίνια”, με συνέπεια η διαφορά να εκτοξευτεί στους 15 πόντους (76-61) και ο Ολυμπιακός να κλειδώσει οριστικά το ροζ φύλλο και το 1-0.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 37-35, 63-51, 79-68

Δείτε τα στατιστικά εδώ