Μεγάλη νίκη για τον Ολυμπιακό ο οποίος επικράτησε της Monaco σε ένα πραγματικό θρίλερ με πρωταγωνιστή τον Canaan ο οποίος είχε 16 πόντους και μίλησε στα τελευταία λεπτά. Από πλευράς ηττημένων ξεχώρισε ο Jaiteh με 14 πόντους.

Ξεκίνημα της αναμέτρησης με τις δύο ομάδες να είναι ισορροπημένες αλλά τον Fall να έχει τους πρώτους έξι πόντους της ομάδας (6-6). Σε εκείνο το σημείο, οι Ερυθρόλευκοι χαλάρωσαν υπερβολικά στην άμυνά τους με αποτέλεσμα να δέχονται εύκολα καλάθια και η Monaco να παίρνει προβάδισμα οκτώ πόντων (13-21). Ο Ολυμπιακός στο τέλος της περιόδου κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στους τέσσερις (17-21). Στο δεύτερο δεκάλεπτο, το παιχνίδι απέκτησε ένταση με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ (24-26). H εικόνα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου με τη Monaco να διατηρεί ισχνό προβάδισμα (34-36).

Στο δεύτερο μέρος, οι δύο ομάδες συνέχιζαν να βρίσκονται κοντά στο σκορ (42-44). Η Monaco διάβαζε την άμυνα των Ερυθρόλευκων και ο Montejunas με τρίποντο έκανε το 54-48. Χάρη στον Canaan ο Ολυμπιακός μείωσε στους δύο στο τέλος της τρίτης περιόδου. Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός πίεζε για να φέρει το ματς στα ίσια και ο Peters έφερε το ματς στα ίσια με τρίποντο από την γωνία (62-62). Ο Canaan έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του αλλά ο Οkobo απάντησε με τον ίδιο τρόπο. Το ματς ήταν ροντέο μέχρι και ένα λεπτό πριν το τέλος ενώ τα πάντα ήταν στα ίσια (69-69). 26” πριν τη λήξη ο Mckissic με μεγάλο τρίποντο έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό (72-69). Ο Okobo 15” πριν το τέλος είχε 1/2 βόλες. Ο James όμως δεν είχε πει τη τελευταία του λέξη και μείωσε στον έναν 5,3” πριν τη λήξη (74-73). Ο Peters είχε 1/2βολές  αλλά ο James αστόχησε από το κέντρο και έτσι οι Ερυθρόλευκοι πήραν μια μεγάλη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 34-36, 56-58, 75-73.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.