Λίγες ώρες ακόμη απομένουν για τη μάχη του Ολυμπιακού στο πρώτο ημιτελικό απέναντι στη Monaco (19/5, 18:00) με φόντο την πολυπόθητη πρόκριση στο Final-4.

Ωστόσο, το basketblog.gr γυρίζει για λίγο το χρόνο πίσω και θυμάται τις αναμετρήσεις των δύο ομάδων στη φετινή regular season.

Ολυμπιακός-Monaco 76-81: Το κάστρο του ΣΕΦ πέφτει από νωρίς

Πέμπτη αγωνιστική της Euroleague και ο Ολυμπιακός προέρχεται από τρεις νίκες επί ισπανικού εδάφους και την εντός έδρας νίκη με τη Zalgiris. Το ΣΕΦ ήταν κοντά στο πρώτο sold out της χρονιάς αλλά η Monaco είχε διαφορετικά σχέδια.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, οι Ερυθρόλευκοι παρουσιάζονταν ασταθείς τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση ενώ στην αντίπερα όχθη James και Okobo είχαν βρει για τα καλά ρυθμό. Μάλιστα, στο δεύτερο μέρος οι Μονεγάσκοι πήραν αέρα 12 πόντων (54-66) με τους γηπεδούχους να προσπαθούν για την ολική ανατροπή χωρίς να τα καταφέρουν.

Οι Mckissic και Βεζένκοφ με 15 και 13 πόντους αντίστοιχα ηγήθηκαν του Ολυμπιακού ενώ από πλευράς νικητών Okobo και James πέτυχαν συνολικά 43 πόντους.

Monaco-Ολυμπιακός 64-60: Έχασε δικό του παιχνίδι

Ο τίτλος επιβεβαιώνει απόλυτα την εξέλιξη της αναμέτρησης της 10ης Ιανουαρίου στο Πριγκιπάτο. Συγκεκριμένα, οι Ερυθρόλευκοι ενώ ήλεγχαν το ματς για 35 περίπου λεπτά, εντούτοις το έχασαν μέσα από τα χέρια τους.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν σπουδαία το ματς με αποτελεσματικότητα πίσω από τα 6,75 και με σκληρή άμυνα. Το αρχικό 8-20 επιβεβαιώνει τα όσα μόλις είπαμε. Ωστόσο, ένα γρήγορο σερί (15-0) ισορρόπησε το ματς με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ αλλά τον Ολυμπιακό να δείχνει πως έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Στο δεύτερο μέρος, το σκορ έμεινε χαμηλά, χαμηλά έμεινε και η δημιουργία των δύο ομάδων, με τη Μονακό να πηγαίνει στο +7 (52-45). Ο Σλούκας όμως έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του μέχρι το 35’ αλλά η Monaco έδειξε πιο έτοιμη πνευματικά και πήρε τη νίκη.

Peters και Σλούκας ηγήθηκαν της Ερυθρόλευκης επίθεσης με τους Walkup και Βεζένκοφ να μένουν σε ρηχά νερά. Στην άλλη πλευρά, η Monaco είχε δύο x-factor στο παιχνίδι της με τους Diallo και Makoundou να σκοράρουν σε κρίσιμα σημεία και να τελειώνουν το ματς με 16 και 9 πόντους αντίστοιχα.