Η μεγάλη ώρα έφτασε. Το Final-4 του Κάουνας ξεκινά και οι τέσσερις ομάδες ρίχνονται στη μάχη για δύο εισιτήρια στο μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Το basketblog.gr σας παρουσιάζει το προφίλ και τα δυνατά σημεία του Ολυμπιακού και της Monaco. Με άλλα λόγια τα στατιστικά τους και τις επιδόσεις τους από την πρώτη αγωνιστική ως και σήμερα, λίγες ώρες πριν την έναρξη του πρώτου ημιτελικού.

Ολυμπιακός

Πρωταθλητισμό στη στατιστική έκανε ο φετινός Ολυμπιακός στη Euroleague. Πιο συγκεκριμένα όμως, οι Ερυθρόλευκοι τερμάτισαν πρώτοι στη κανονική διάρκεια έχοντας τη τέταρτη καλύτερη επίθεση με 84,1 πόντους ενώ διαθέτον και την καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης με 75,8 πόντους.

Αναμφίβολα, ο πιο επιδραστικός παίκτης της ομάδας είναι ο φετινός MVP της διοργάνωσης ο Σάσα Βεζένκοβ. Πρώτος σκόρερ, δεύτερος ριμπάουντερ και πρώτος στο σύστημα αξιολόγησης.

Είναι η 12η παρουσία σε Final-4 και οι Ερυθρόλευκοι μετρούν τρεις κατακτήσεις.

Monaco

Η Σταχτοπούτα της διοργάνωσης έχει την έβδομη καλύτερη επίθεση στη κανονική διάρκεια με 82,4 πόντους μέσο όρο ενώ στην άμυνα βρίσκεται αρκετά χαμηλά και μάλιστα στην 11η θέση καθώς δέχεται 80,8 πόντους μέσο όρο.

James, Okobo και Loyd συνθέτουν μια attack τριάδα σκοράροντας σχεδόν τους μισούς πόντους της ομάδας σε κάθε παιχνίδι.

Είναι η πρώτη παρουσία σε Final-4 με τους Μονεγάσκους να πανηγυρίζουν πριν δύο χρόνια την κατάκτηση του Eurocup.