Λίγες ώρες μετά τη δεύτερη φετινή νίκη επί της Barcelona, λίγες ώρες μετά και την επιστροφή του Ολυμπιακόυ στη πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα χθες αψήφισε το κακό της ξεκίνημα και από τα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου και εντεύθεν επέβαλλε τα δικά του «θέλω» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η νίκη με 77-70 επί τη ομάδας του Saras είχε αρκετούς πρωταγωνιστές. Θετικούς και αρνητικούς.

Ωστόσο, σε ακόμη ένα παιχνίδι στη πρώτη κατηγορία θα βρούμε το όνομα του Tarik Black. Η αλήθεια είναι πως εδώ και πολύ καιρό έψαχνα μια αφορμή για να γράψω για το πάλαι ποτέ NBAer και η χθεσινή αναμέτρηση μου έδωσε τη κατάλληλη ευκαιρία.

Ο Tarik Black λοιπόν ήρθε στην ομάδα του Πειραιά ως τρίτη λύση στη θέση ‘5’ πίσω από Fall και Bolomboy. Με πολύ λίγα λεφτά. Η μεταγραφή ήταν η τελευταία χρονικά και ενδεχομένως η συγκεκριμένη να εμπεριείχε ένα μικρό ρίσκο δεδομένου πως ο παίκτης προέρχοταν από σχεδόν δύο χρόνια αγωνιστικής απραξίας. Σας θυμίζει κάτι αυτή η ιστορία; Ναι, η περιπτωσή του μοιάζει αρκετά με αυτή του Quincy Acy.

Και λοιπόν ναι. Ο Black που πριν από λίγα χρονιά αποτελούσε το πρώτο center σε Maccabi και Zenit δεν ήρθε στο Πειραιά για να αποτελέσει τον 12ο ή 13ο παίκτη. Ούτε για να κρεμάσει τα παπούτσια του όπως πιθανώς ήρθε για να κάνει ο Acy. Ήρθε για να ξαναγίνει πρωταγωνιστής. Ήρθε για να αποτελέσει βασικός παίκτης της ομάδας. Και το κατάφερε.

Κακά τα ψέμματα, ο Black υπερέχει αγωνιστικά τη δεδομένη στιγμή του Bolomboy και φαίνεται να συμπληρώνει τις αδυναμίες του Fall. Εν προκειμένω, αναπληρώνει και το αγωνιστικό ντεφορμάρισμα του Γάλλου σέντερ. O Moustafa φαίνεται πως διανύει μια αγωνιστική κόποση- απόλυτα φυσιολογική αν αναλογιστούμε πως αγωνίζεται ασταμάτητα από το καλοκαίρι. Έτσι λοιπόν, ο Black σε αρκετά παιχνίδια φέτος έρχεται από το πάγκο και δίνει πολύτιμες θέσεις σε άμυνα και επίθεση. Ειδικότερα, με τους Καταλανούς όπου ο Fall δεν συμβάδιζε σε πολλά σημεία του παιχνιδιού με το πλάνο, μπήκε ο Αμερικανός σουλούπωσε την άμυνα στη ρακέτα ενώ στο δεύτερο μέρος έπαιξε εξαιρετική περιφερειακή άμυνα σε Laprovitolla και Satoransky.

Αναμφίβολα, ο Αμερικανός είναι ένας παίκτης καταλυτικός για τα μετόπισθεν του Ολυμπιακού. Μπροστά είναι εξαιρετικός finisher και τη δεδομένη στιγμή είναι καλύτερος αγωνιστικά συγκριτικά και με τους άλλους δύο. Μεγάλο πράγμα αυτό για έναν θεωρητικά «τρίτο» center…