Ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές στην τρίτη περίοδο, κράτησε την ψυχραιμία όταν είδε τον Παναθηναϊκό να γίνεται πολύ επικίνδυνος στην τέταρτη και με αυτόν τον τρόπο επικράτησε σε ακόμη ένα “αιώνιο” ντέρμπι (81-73). Ουσιαστικά οι νταμπλούχοι Ελλάδος πραγματοποίησαν την 13η διαδοχική τους νίκη απέναντι στο “τριφύλλι”, ανέβηκαν στο 23-9 και πλέον βρίσκονται μία ανάσα από την κορυφή της Euroleague στην κανονική διάρκεια. Στην αντίπερα όχθη το συγκρότημα του Σερέλη έδειξε ξανά πολύ πιο βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να αποφύγει στην 21η του ήττα σε 32 αγωνιστικές στην διοργάνωση. Ο κορυφαίος για τους νικητές ήταν το “κομπιούτερ” τους Thomas Walkup με 11 πόντους και 13 ασίστ, ενώ εξαιρετικοί ήταν οι Black και Βεζένκοβ με 21 και 19 πόντους αντίστοιχα. Στην αντίπερα όχθη ξεχώρισε ο Gudaitis με 12 πόντοι, έξι ριμπάουντ και τέσσερα κλεψίματα, την ώρα που προσπάθησαν και οι Lee και Bacon με 15 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Οι δύο ¨μονομάχοι” ήταν αρκετά νευρικοί στην επίθεση, με τους γηπεδούχους να έχουν ένα ισχνό πλεονέκτημα δύο πόντων (6-4). Η ομάδα του Σερέλη συνέχισε να δυσκολεύεται σε μεγάλο βαθμό στο μπροστά μέρος του παρκέ, αλλά βρήκε δύο πολύ δύσκολα σουτ από τους Bacon και Williams και προσπέρασε στο σκορ (8-9). Οι εναλλαγές στο σκορ παρέμεναν συνεχείς και οι “πράσινοι” με καλάθι του Gudaitis προσπέρασαν ξανά στο σκορ (14-15), ενώ οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με “βραχεία κεφαλή” (16-17).

Το “τριφύλλι” βρήκε σιγά- σιγά ρυθμό και με εύστοχο περιφερειακό σουτ του Grigonis πήρε προβάδισμα έξι πόντων (16-22), ωστόσο με πρωταγωνιστή τον Black (εννιά πόντοι) οι νταμπλούχοι Ελλάδος προσπέρασαν στο σκορ (25-22). Oι νταμπλούχοι Ελλάδος δεν μπόρεσαν να χτίσουν πάνω στο καλό τους momentum και βρέθηκαν εκ νέου πίσω στο σκορ (29-31), την ώρα που ο Παναθηναϊκός αποσπάστηκε με πέντε πόντους (31-36) και οδηγήθηκε στην ανάπαυλα με τον ίδιο προβάδισμα (33-38).

Ο Βεζένκοβ πήρε από το χέρι την ομάδα του και με έξι γρήγορους και διαδοχικούς του πόντους έβαλε ξανά μπροστά το σύνολο του Μπαρτζώκα (39-38), ενώ με γκολ – φάουλ του McKissic αποσπάστηκε με πέντε πόντους για πρώτη φορά (44-39). O Walkup εξακολουθούσε να αναστατώνει την άμυνα του “τριφυλλιού” και με σουτ μέσης απόστασης έστειλε τον Ολυμπιακό στο +6 (50-44), την στιγμή που οι δημιουργίες του Αμερικανού γκαρντ έδωσαν την δυνατότητα στους “ερυθρολεύκους” να πάνε στην τελική ευθεία του αγώνα με “προίκα” εννιά πόντων (57-48).

Οι “ερυθρόλευκοι” υπέπεσαν σε διαδοχικά σφάλματα στην επίθεσή τους, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι “πράσινοι”, οι οποίοι βρήκαν πολλές φάσεις στο transition και έτρεξαν ένα σερί 0-8, με συνέπεια να φέρουν το ματς στον πόντο (57-56). Ο Παναθηναϊκός παρέμενε κοντά στο σκορ (62-59), την ώρα που με το δεύτερο τρίποντο του Μαντζούκα έγινε ακόμη πιο απειλητικός, διότι πλησίασε πάλι στον πόντο (63-62). Βέβαια οι Πειραιώτες αντέδρασαν και με ένα γρήγορο 5-0, πήραν αέρα έξι πόντων (68-62), εντούτοις οι φιλοξενούμενοι επανήλθαν με τέσσερις βολές του Παπαγιάννη (68-67). Στην συνέχεια ο Βεζένκοβ έδωσε βαθιά ανάσα στον Ολυμπιακό με ένα τεράστιο τρίποντο (71-67), ο Black έγραψε το 73-67 και ο Lee στην επόμενη κατοχή κράτησε ζωντανή την ομάδα του (73-70). Για ακόμη μία φορά ο Walkup έδωσε την λύση στους γηπεδούχους, οι οποίοι με το τρίποντο του Τεξανού γκαρντ πήραν διαφορά έξι πόντων (78-72 στα 90”) και τελικά καθάρισαν την νίκη με γκολ – φάουλ του Black στα 35” , που διαμόρφωσε το 81-73.

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 33-38, 57-48, 81-73

Δείτε τα στατιστικά εδώ