Η ανωτερότητα των Πειραιωτών καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, η ατσάλινα άμυνα στην τελική ευθεία του και ένα μίνι ξέσπασμα στα τέλη του τρίτου δεκαλέπτου, αποτέλεσαν τον οδηγό, για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να συντρίψει την Partizan (87-58). Με αυτόν τον τρόπο το σύνολο του Μπαρτζώκα ξεπέρασε με τον καλύτερο τρόπο τις δύο εντός έδρας ήττες από Valencia και Μonaco και ανέβηκε στο 5-2, ένα ρεκόρ που του δίνει την ευκαιρία να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Στον αντίποδα το ελλιπές συγκρότημα του Οbradovic  δεν μπορούσε να ακολουθήσει μετά τα τέλη της τρίτης περιόδου και γνώρισε δίκαια την ήττα, με συνέπεια να υποχωρήσει στο 3-4.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Κώστας Σλούκας με 17 πόντους και οκτώ ασίστ, ενώ σημαντική ήταν κι η συνεισφορά του Λαρεντζάκη με τους 14 πόντους που σημείωσε όταν η έκβαση του αγώνα ήταν ανοιχτή. Ακόμη ο Sasha Vezenkov για ακόμη ένα βράδυ ήταν στα συνηθισμένα του στάνταρ με 15 πόντους, επτά ασίστ και τέσσερα ριμπάουντ, την ώρα που διψήφιοι ήταν οι Canaan, Peters και Παπανικολάου με 10 πόντους έκαστος. Στην αντίπερα όχθη προσπάθησαν κυρίως οι Nunnaly και Punter με 14 πόντους έκαστος, με τους Παπαπέτρου και Lessort να πετυχαίνουν από άλλους 12 και 10 αντίστοιχα.

O Oλυμπιακός ξεκίνησε πολύ αποτελεσματικά τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση, με συνέπεια να αφήσει τους φιλοξενουμένους άποντους για 2,5 λεπτά και να αποσπαστεί με έξι πόντους (6-0). Η συνέχεια ήταν το ίδιο εκκωφαντική για τους γηπεδούχους, που με πρωταγωνιστές τους Canaan και Παπανικολάου πήραν πλεονέκτημα 10 πόντων (14-4), ενώ με νέο τρίποντο του βραχύσωμου Αμερικανού διατήρησαν τα “κεκτημένα” (19-9). Το σκηνικό παρέμεινε ίδιο μέχρι την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου, με τους νταμπλούχους Ελλάδος να βρίσκονται στο +8 (22-14).

Το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στην πρώτη περίοδο και με τρίποντο του Peters διαμόρφωσε το 27-16, δείχνοντας πως θέλει να βάλει από νωρίς τις βάσεις για την επιστροφή στις νίκες. Παρά το γεγονός ότι οι “ερυθρόλευκοι” είχαν το momentum του αγώνα, οι παίκτες του Obradovic αντέδρασαν και με ένα επιμέρους 7-0 μπήκαν δυναμικά στο πνεύμα του (30-25). Τα χαμόγελα της Partizan δεν κράτησαν για πολύ, καθότι οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν εκ νέου στο παρκέ και αποκατέστησαν την τάξη με νέο εύστοχο σουτ του Peters (39-29), ενώ με τον Σλούκα να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό από την περίμετρο ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά με 11 πόντους (45-34). Τελικά οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με τους φιλοξενούμενους να έχουν πλησιάσει στους επτά πόντους (45-38), αφού οι “ερυθρόλευκοι” υπέπεσαν σε δύο διαδοχικά λάθη.

H άμυνα των Πειραιωτών εξακολουθούσε να παίζει σε υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε και με τρίποντο του Παπανικολάου επανέφερε τα διψήφια προβαδίσματα (48-38). Παρόλα αυτά οι παίκτες του Μπαρτζώκα δεν έβρισκαν τόσο εύκολα λύσεις στο μπροστά μέρος του παρκέ κι έδωσαν την ευκαιρία στους Σέρβους να κάνουν ακόμη ένα comeback (48-45). Βέβαια ο Ολυμπιακός δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να απειλήσουν περαιτέρω, καθότι έβγαλε αντίδραση και στις δύο πλευρές του γηπέδου και πήρε άμεσα απόσταση οκτώ πόντων (55-47). Μάλιστα η απόδοση των νταμπλούχων ολοένα και βελτιωνόταν και με εύστοχο σουτ του Λαρεντζάκη έξω από την περίμετρο ξέφυγαν εκ νέου με 11 πόντους (60-49), αλλά οι “ασπρόμαυροι” απάντησαν για το 60-54. Πάντως η τελευταία λέξη της περιόδου ανήκε στους γηπεδούχους που με ένα σερί 8-0 έφτασαν για πρώτη φορά στο +14 (70-56).

Oι φιλοξενούμενοι είχαν ξεμείνει από λύσεις, με συνέπεια οι “ερυθρόλευκοι” να πάρουν διαφορά 17 πόντων (71-54) και να αρχίζουν να γέρνουν κατά πολύ την πλάστιγγα υπέρ τους. Ο Ολυμπιακός διαφύλαξε με άνεση ότι είχε χτίσει στα προηγούμενα λεπτά, την στιγμή που ξεκίνησε να δίνει θριαμβευτικές διαστάσεις στην νίκη, καθώς με το τρίτο εύστοχο σουτ του Λαρεντζάκη έξω από την γραμμή των 6,75μ πήρε αέρα 20 πόντων (76-56). Στα εναπομείναντα λεπτά οι γηπεδούχοι δεν κατέβαζαν ταχύτητα και τρέχοντας ένα συνολικό σερί 16-0 έφτασαν το προβάδισμά τους στις παρυφές των 30 πόντων (85-56), ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι κράτησαν την Partizan μόλις στους τέσσερις πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 45-34, 68-54, 87-58

Δείτε τα στατιστικά εδώ