Ο Ολυμπιακός για ακόμη μία φορά πλήρωσε το πολύ κακό του τέταρτο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα να ηττηθεί κι από την Valencia (59-65), να μείνει χωρίς νίκη έπειτα από επτά αγώνες και να κλείσει τον πρώτο γύρο χωρίς κανένα ροζ φύλλο αγώνα. Στον αντίποδα η ισπανική ομάδα αν και κυνηγούσε σχεδόν σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού κατάφερε να πάρει ένα μεγάλο διπλό, με αποτέλεσμα να ανέβει στο 4-3 και να κάνει ένα τεράστιο βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση. Από την πλευρά των νικητριών την διαφορά έκανε η τριπλέτα Carrera – Guelich και Romero με 15,10 και 10 πόντους αντίστοιχα, την ώρα που από την ομάδα του Πειραιά ξεχώρισαν οι Gustaffson και οι Shook με 21 πόντους έκαστος και 11 και 6 ριμπάουντ αντίστοιχα.

Οι “Πειραιώτισσες” ήταν εξαιρετικές στο πρώτο δεκάλεπτο ειδικά στην επίθεση, καθότι επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους και κατάφεραν να πάρουν πλεονέκτημα έξι πόντων (27-21). Η συνέχεια ήταν διαφορετική, καθότι οι “νυχτερίδες” περιόρισαν σε πολύ μεγάλο βαθμό την παραγωγικότητα των γηπεδούχων, αφού τους κράτησαν μόλις στους 12 πόντους, αλλά οι “ερυθρόλευκες” ήταν αυτές που κατάφεραν να οδηγηθούν στην ανάπαυλα, έχοντας ένα ισχνό προβάδισμα τεσσάρων πόντων (39-35).

Μάλιστα το συγκρότημα του Zibarts ήταν εξαιρετικό και στο δεύτερο μέρος, πιάνοντας αψεγάδιαστη απόδοση στην άμυνα και κάνοντας ένα επιμέρους 14-11 αποσπάστηκε με επτά πόντους (53-46). Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός “κόλλησε” ακόμη περισσότερο στην επίθεση στην τελική ευθεία του αγώνα, με αποτέλεσμα να δώσει το δικαίωμα στην Valencia να ισοφαρίσει στο σκορ (59-59 στα 3:30 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα). Στα εναπομείναντα λεπτά οι γηπεδούχες δεν μπόρεσαν να βρουν σκορ, με τις φιλοξενούμενες να βρίσκουν λύσεις στην επίθεση και να παίρνουν το μεγάλο διπλό.

Τα δεκάλεπτα: 27-21, 39-34, 53-46, 59-65

Δείτε τα στατιστικά εδώ