Ο Ολυμπιακός μπορεί να ήταν ανώτερος και να είχε το πάνω χέρι στο πρώτο μέρος, ωστόσο στο δεύτερο “κατέρρευσε”, με συνέπεια η Virtus να καταφέρει να πάρει ένα διπλό (63-79), το οποίο μάλιστα στο τέλος ήρθε με εύκολο τρόπο. Έτσι οι γηπεδούχες δεν κατάφεραν ούτε τώρα να γευτούν την χαρά της νίκης, μένοντας με πέντε ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, την ώρα που η ιταλική ομάδα ανέβηκε στο 2-3 και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της για την πρόκριση. Για τις νικήτριες ξεχώρισε η Parker με 18 πόντους, την ώρα που την ακολούθησαν οι Laksa και Cinili με 18 και 14 πόντους αντίστοιχα. Στην αντίπερα όχθη για τις ηττημένες πάλεψαν το δίδυμο Σταμολάμπρου – Gustafson με 21 και 21 πόντους έκαστος, ενώ διψήφια ήταν κι η Ayuso με 13.

Οι Πειραιώτισσες εκκίνησαν πάρα πολύ δυναμικά τον αγώνα, καθότι με “όπλο” την επίθεσή τους πήραν πλεονέκτημα έξι πόντων (22-16), την ώρα που ολοκλήρωσαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +4 (26-22). Στην συνέχεια της αναμέτρησης οι παίκτριες του Zibarts ήταν αυτές που είχαν τον πλήρη έλεγχο της, όντας μπροστά με απόσταση έξι πόντων (22-16), όμως η ιταλική ομάδα πήγε στην ανάπαυλα όντας στο -2 (42-40).

Όσο περνούσε η ώρα τόσο έχανε έδαφος ο Ολυμπιακός, που κλήθηκε να κυνηγά στο σκορ μετά από πολλή ώρα (46-49), ενώ πήγε στην τελική ευθεία του αγώνα, έχοντας να ανατρέψει διαφορά εννιά πόντων (52-61). Το black out των “ερυθρολεύκων” ήταν διαρκείας, αφού δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις στο επιθετικό κομμάτι, με την Virtus να το εκμεταλλεύεται και να παίρνει αέρα 15 πόντων (53-68), βάζοντας ουσιαστικά τις βάσεις για ένα μεγάλο διπλό. Στα εναπομείναντα λεπτά οι νταμπλούχες Ελλάδος ήταν ανήμπορες να αντιδράσουν κι έτσι το ροζ φύλλο κατέληξε στις παίκτριες του Ticchi.

Τα δεκάλεπτα: 26-22, 42-40, 53-62, 63-79

Δείτε τα στατιστικά εδώ